Růžička (KDU-ČSL): Vsetín rozdělí do sociální oblasti dalšího půl milionu

17.07.2023 13:09 | Tisková zpráva

V loňském roce rozdělila vsetínská radnice v rámci dotačního programu pro rok 2023 provozovatelům sociálních služeb na jejich činnost celkem 13,8 milionu korun. Dalšího půl milionu korun pak ponechala jako rezervu pro organizace, které budou letos rozšiřovat kapacity terénních služeb.

Růžička (KDU-ČSL): Vsetín rozdělí do sociální oblasti dalšího půl milionu
Foto: Archiv PL
Popisek: Místostarosta Vsetína Jiří Růžička

Mimořádnou výzvu pro tyto subjekty vyhlásili zastupitelé na červnovém jednání. Současně s tím vyhlásili také druhé kolo rozdělování dotací na financování vybraných druhů sociálních služeb, v němž budou rozděleny nevyčerpané finanční prostředky ze zmíněné mimořádné výzvy. Celkově tak poputuje v roce 2023 ve Vsetíně do sociální oblasti 14,36 milionu korun.

„V rámci mimořádné výzvy mohou žádat o finance vybrané registrované sociální služby, které poskytují služby seniorům nebo osobám se zdravotním postižením a jejichž kapacity jsou zahrnuty v Dočasné síti sociálních služeb Zlínského kraje pro rok 2023. Tato výzva je určena pro organizace, které rozšířily kapacity terénních služeb a poskytují ranou péči, pečovatelské služby nebo služby osobní asistence,“ vysvětlil místostarosta Jiří Růžička (KDU-ČSL).

Anketa

Vadí vám, když nemůžete za zboží nebo služby zaplatit kartou?

38%
62%
hlasovalo: 41188 lidí

„Zájemci o dotace z mimořádné výzvy mohou předkládat žádosti v termínu od 1. do 9. srpna. Příslušný formulář je dostupný na webu www.mestovsetin.cz v sekci Hospodaření / Dotace / Sociální služby. V uvedeném termínu je nutné žádost doručit na podatelnu městského úřadu poštou, kurýrní službou, osobně nebo prostřednictvím datové schránky,“ doplnila administrátorka programu Martina Ďulíková z odboru sociálních věcí radnice.

Zastupitelé na červnovém jednání zároveň vyhlásili druhé kolo rozdělování dotací na financování vybraných druhů registrovaných sociálních služeb.

„Předpokládáme totiž, že v rámci mimořádné výzvy nebudou všechny finanční prostředky vyčerpány. Ty nevyčerpané tedy rozdělíme mezi denní stacionáře, které fungují na území města. Jedná se celkem o čtyři ambulantní služby sociální péče pro seniory a osoby se zdravotním postižením,“ dodal místostarosta Růžička s tím, že poskytovatelé v rámci této části nebudou muset předkládat žádosti o poskytnutí dotace. Návrh její výše bude vycházet z údajů uvedených žadateli v původních žádostech podaných v listopadu 2022, jež nebyly plně uspokojeny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

20:03 SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

Mohou se lidé, pracující pro online platformy, domáhat svých práv? Tuto otázku si kladou nejenom kur…