Rychtecký (ČSSD): Divadlo v Pardubicích má novou plošinu pro handicapované

20.09.2015 12:26

Východočeské divadlo v Pardubicích má novou schodišťovou plošinu pro handicapované. Moderní zařízení o nosnosti 250 kg a dojezdem nově až do druhého nadzemního podlaží nahradilo zastaralou plošinu s nižší nosností, která vedla pouze do přízemí. Peníze na projekt poskytlo město Pardubice.

Rychtecký (ČSSD):  Divadlo v Pardubicích má novou plošinu pro handicapované
Foto: pardubice.eu
Popisek: Jakub Rychtecký, ČSSD

„Celá akce včetně nutných stavebních úprav přišla město jako zřizovatele divadla na 427 tisíc korun. Finance na tento projekt jsme uvolnili z Programu podpory bezbariérovosti. Je to další krok ke zpřístupnění kultury lidem na vozíčku či těm, pro které je ze zdravotních důvodů zdolávání schodiště velmi náročné,“ sdělil po slavnostním uvedení nové plošiny do provozu náměstek primátora zodpovědný za sociální politiku, zdravotnictví, školství, kulturu, sport a cestovní ruch Jakub Rychtecký.

„Jsem rád, že se podařilo vybudovat novou plošinu pro vozíčkáře, která jim umožní pohodlný a důstojný převoz do hlavního foyeru divadla. Vozíčkáři tak budou mít možnost účastnit se zde společenských akcí a výstav. Chtěl bych poděkovat komisi pro bezbariérovost a městu Pardubice za finanční podporu projektu a všem, kteří se podíleli na přípravných pracích a schvalovacích procesech, důležitých pro realizaci tohoto projektu,“ řekl ředitel Východočeského divadla v Pardubicích Petr Dohnal, který doufá, že se městský divadelní stánek stane příkladem i pro ostatní instituce a zařízení, kde ještě handicapovaní nemají takové podmínky jako ve Východočeském divadle.

Komise pro bezbariérovost se schází pravidelně od roku 2003

Po slavnostním aktu následovalo v divadle benefiční představení „Mezi nebem a zemí“, které se uskutečnilo v rámci 2. ročníku akce s názvem Přístupné divadlo. Představení pořádala Národní rada osob se zdravotním postižením ČR ve spolupráci s Východočeským divadlem Pardubice.

Komise pro bezbariérovost se na pardubické radnici schází pravidelně od roku 2003 a zabývá se koncepčně problematikou odstraňování bariér ve městě. Od loňského roku tyto aktivity město podporuje také prostřednictvím Programu podpory bezbariérovosti. Základem činnosti této komise je důkladné mapování stávajícího stavu přístupnosti veřejných budov a veřejného prostranství a hledání cest k maximální bezbariérovosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.