Rykala (ČSSD): 1000 podpisů na podporu kandidatury Jiřího Paroubka

30.06.2018 13:48

Za pouhý týden získali ostravští sociální demokraté pro Jiřího Paroubka dostatečný počet podpisů v ulicích Ostravy-Jihu, Polanky a Proskovic. V pátek 29. června dosáhl počet podpisů voličů čísla 1000, který je dle volebního zákona potřebný k tomu, aby Jiří Paroubek mohl kandidovat do Senátu Parlamentu ČR jako nezávislý kandidát.

Rykala (ČSSD): 1000 podpisů na podporu kandidatury Jiřího Paroubka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec za ČSSD Adam Rykala

K tomuto postupu se rozhodli ostravští sociální demokraté poté, co 15. června předsednictvo ČSSD nepřijalo usnesení ke schválení Jiřího Paroubka jako senátního kandidáta ČSSD. Podpisy začali sbírat v pátek 22. června.

„Jsme spokojeni. Potvrdili jsme si tou petiční akcí, že Jiří Paroubek má velkou podporu občanů Ostravy-Jihu, Polanky a Proskovic. Podpisy sbírají kolegové sociální demokraté, ale velmi nás potěšilo, že se do akce na podporu Jiřího Paroubka zapojili i příznivci z řad občanů. Nosí nám plně vyplněné archy, maminky z dětských hřišť, mladíci ze skateparku i babičky z domovů pro seniory. V pátek jsme s Jirkou Paroubkem prošli celý volební obvod. Kdy a kde budeme, jsme sdíleli na facebooku, mezi lidmi se to rychle rozkřiklo a čekali na nás. A nasbírali jsme tak jen za jeden den skoro 300 podpisů. Tak velkou vlnu podpory jsem už několik let neviděl,“ říká Adam Rykala, místopředseda ostravské sociální demokracie a lídr kandidátky ČSSD Ostrava-Jih.

„Chtěl bych poděkovat lidem z Ostravy-Jihu, Polanky i Proskovic za každý podpis, který připojili na podporu mé kandidatury. Samozřejmě si poděkování zaslouží i členové sociální demokracie, kteří se nenechali odradit rozhodnutím předsednictva ČSSD a bojují za svého kandidáta. A rád bych poděkoval i ‚sobotkovské‘ části předsednictva za to, že mě jako kandidáta neschválili. Díky nim jsme si mohli udělat takový volební průzkum v ulicích, zda mám v Ostravě podporu. A teď už o tom nepochybuji a poperu se za zájmy občanů Ostravy v Senátu. V nejbližších dnech uceleně představím svůj volební program a těším se na další setkání s občany,“ uvedl kandidát do Senátu Parlamentu ČR Jiří Paroubek.

„S tím nápadem nám pomohli občané a jejich přesvědčení. Byla jsem s Adamem Rykalou a s dalšími kolegy v ulicích každý den. Nepochybuji o tom, že Jiří Paroubek může získat zpět hlasy voličů, kteří dřív volili sociální demokracii. Podpisy ale sbíráme dál. Pro dobrý pocit i pro to, aby se kolegové v Praze nad sebou zamysleli a i trošku zastyděli. Sociální demokracie není v situaci, kdy si může dovolit odmítat pomoc od svých úspěšných expředsedů. Někteří se asi Jiřího Paroubka bojí, ale my chceme v Senátu někoho, kdo nebude 6 let neviditelný, ale popere se za zájmy občanů Ostravy,“ dodává Věra Válková, místostarostka Ostravy-Jihu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hampl: Nechutné výmluvy docenta Tuleji na svou doktorandku

14:17 Senátor Hampl: Nechutné výmluvy docenta Tuleji na svou doktorandku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nominaci Pavla Tuleji na post ministra pro vědu.