SLK, TOP 09, KDU-ČSL: Staráme se o lepší Liberec

07.06.2022 6:37 | Tisková zpráva

Starostové pro Liberecký kraj (SLK) odstartovali v kulturním centru IGI Vratislavice kampaň pro podzimní komunální volby, ve kterých budou v Liberci obhajovat nejen post primátora, ale také rekordní výsledek 32,10 % hlasů a přesvědčivé vítězství z předchozích voleb v roce 2018.

SLK, TOP 09, KDU-ČSL: Staráme se o lepší Liberec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

Lídrem kandidátky Starostové pro Liberecký kraj společně s TOP 09 a KDU-ČSL je primátor Jaroslav Zámečník. „Každým dnem se staráme, aby byl Liberec moderním, udržovaným a bezpečným městem,“ říká Zámečník a dodává, „i když se nám v uplynulých čtyřech letech podařilo úspěšně dokončit celou řadu projektů jako např. územní plán, modernizaci škol, opravy silnic nebo zvýšení bezpečnosti, potřebujeme ještě další čas na to, abychom Liberec posunuli o rozhodující krok dál.“

Hlavními prioritami Starostů pro další volební období v Liberci je další zvýšení bezpečnosti, výstavba nové lanovky na Ještěd, spolupráce s krajem na modernizaci nemocnice včetně vybudování nového Centra urgentní medicíny nebo komplexní rekonstrukce městského bazénu.

Maximální úsilí chtějí Starostové věnovat také revitalizaci sídlišť (Vesec, Ruprechtice nebo Gagarinova) a okolí vodních ploch ve městě (náplavka u krajského úřadu, přehrada, Vesec nebo Lesní koupaliště) nebo výstavbě nových bytů (Papírové náměstí, Textilana, Kunratická, Perštýn nebo Stará tiskárna). K prioritám společné kandidátky SLK, KDU-ČSL a TOP 09 patří také další rozvoj úspěšného projektu participativního rozpočtu, přeměna budovy Skloexportu na víceúčelové zařízení se zdravotními a sociálními službami nebo další vylepšení digitální služby Portál občana.

Anketa

Souhlasíte s tím, že se v ČT bude škrtat ve většině oblastí kromě zpravodajství?

1%
hlasovalo: 12539 lidí

Primátora Jaroslava Zámečníka doplní na společné kandidátce další známé a úspěšné tváře jako např. oblíbený vratislavický starosta Lukáš Pohanka, který v minulých komunálních volbách získal v Liberci vůbec nejvyšší počet preferenčních hlasů a ve Vratislavicích pro něj hlasovalo neuvěřitelných 70,2 % voličů.

V první desítce je mimo jiné doplní také náměstek primátora Ivan Langr nebo náměstkyně hejtmana Květa Vinklátová. Zajímavá jména najdete ale také na dalších místech kandidátky. Nechybí mezi nimi ani ředitel liberecké zoo David Nejedlo, vedoucí odboru Kanceláře architektury města (KAM) Jiří Janďourek nebo poslanec Jan Berki.

Na společné kandidátce SLK, TOP 09 a KDU-ČSL v Liberci je také celá řada nových tváří, které ale těm, kteří se zajímají o politické a společenské dění v Liberci, zdaleka nejsou cizí. Hned na třetím místě je projektová koordinátorka Anna Provazníková, osmička patří politologovi Lukáši Hájkovi a z čísla 12 nabízí Liberečanům své schopnosti, elán a nadšení student práv Matyáš Moc.

Další informace včetně našich programových priorit, profilů jednotlivých kandidátů nebo dosažených úspěchů najdete na novém webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…