SPD: KDU-ČSL pokračuje ve snahách o popření výsledků demokratických voleb

14.02.2018 12:56

Usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) pro tento týden.

SPD: KDU-ČSL pokračuje ve snahách o popření výsledků demokratických voleb
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

1. Hnutí SPD považuje návrh místopředsedy KDU-ČSL na odvolání Tomia Okamury z pozice místopředsedy Poslanecké sněmovny za pokračování snahy některých politiků o popření výsledků demokratických voleb. KDU-ČSL je strana s jasnými kontakty na sudetoněmecké organizace, které, kromě jiného, se kriticky vyjadřují k některým důsledkům a výsledkům druhé světové války. Lidovci mají především obavu o svá „koryta" po neúspěchu ve volbách a o to, že nebudou součástí vládní koalice.

2. Předsednictvo hnutí SPD upozorňuje na skandální výsledek kontroly Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) na Ministerstvu školství. Za působení ministryně Valachové z ČSSD se rozdalo bez jasných pravidel - a v rozporu s pravidly ministerstva - na půl miliardy korun neziskovým organizacím, které je měly využít na práci s dětmi. Podle názoru SPD je nutné, aby tento závěr prošetřily orgány činné v trestním řízení. Není náhoda, že i předseda ČSSD pan Chovanec podporuje záměr na vyřazení SPD z řízení Sněmovny.

3. Na základě výsledků jednání představitelů hnutí ANO a SPD předá SPD hnutí ANO konkrétní návrhy pro programové prohlášení vlády. Naše návrhy budou obsahovat programové priority SPD, které máme v našem programu. Pokud dojde, na základě přijatelného politického kompromisu, k zapracování těchto priorit SPD do programového prohlášení vlády, je SPD ochotno podpořit vládu odborníků sestavenou premiérem Babišem.

4. Poslanci hnutí SPD nepodpoří novelu zákona omezující legální držení zbraní. Každá, i malá regulace ze strany EU, je pro nás nepřijatelná. Jde o „salámovou metodu" omezování práva občanů na legálně drženou zbraň. SPD v této věci odmítá diktát EU. Na základě Lisabonské smlouvy jsme povinni tento diktát přijmout a tuto úpravu zařadit jako součást našeho práva. Jde o diktát a SPD ho nebude respektovat. Chceme zásadní změny ve fungování evropské integrace, a pokud nenastanou, žádáme referendum o vystoupení z EU.

5. Důrazně odsuzujeme udavačské listy papeži a další útoky na pana kardinála Duku. Pan kardinál Duka je člověk mimořádného respektu a úcty mezi občany České republiky napříč politickým spektrem. S velkou pokorou vnímáme jeho slova, včetně slova napomenutí. Slova, která jsou plná moudrosti a porozumění pro starosti lidí. Obvinění z „hnědnutí" je neuvěřitelně drzé a sprosté. Je to obvinění globalistických, neomarxistických aktivistů, kteří chtějí pro sebe získat pozici absolutní mravní a morální autority. Pomocí této pozice pak chtějí lidem určovat co je dobré a špatné. Chtějí tak řídit svět a ovládat životy lidí. Tito aktivisté dnes útočí na všechny, kteří odmítají opustit přirozené hodnoty vycházející kromě jiného z křesťanské víry a z národní tradice.

6. SPD považuje současnou kampaň vedenou pořady České televize "Reportéři ČT" a "168 hodin" za přímý pokus ovlivňovat politiku v České republice. Vzniká dojem, že Česká televize otevřeně vstoupila do politiky jako politický subjekt, který je součástí politického zápasu v České republice. Za peníze českých občanů špiní nepohodlné politiky a politické subjekty a drze odmítá sdělit, kolik platí svým celebritám za jejich tendenční politické komentáře.

Převzato z profilu.

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

18:09 Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke globální krizi.