SPD, Trikolora, hnutí PES: 5 kroků k energetické svobodě

19.08.2022 4:31 | Tisková zpráva

Musíme převzít iniciativu a začít skutečně řešit situaci na trhu s energiemi, které doslova ohrožují existenčně občany a podnikatele v ČR.

SPD, Trikolora, hnutí PES: 5 kroků k energetické svobodě
Foto: SPD
Popisek: Dr. Ing. Milan Urban, jednička kandidátky SPD, Trikolory, Hnutí PES a nezávislých společně pro Prahu do Zastupitelstva hlavního města Prahy

Zachraňme Pražany před chudobou, víme jak zajistit levné energie pro Pražany!

Musíme převzít iniciativu a začít skutečně řešit situaci na trhu s energiemi, které doslova ohrožují existenčně občany a podnikatele v ČR. Musíme vytrhnou z letního prázdninového spánku občany, kteří doposud věří výrokům vlády typu ,,podzim zvládneme“ a doteď ani netuší u jakého dodavatele energií vůbec jsou. Kvůli současné krizi jsme založili poradenskou linku pro Pražany, kde získají aspoň nejzákladnější informace. První rada: Zjistěte si, u koho máte smlouvu a do kdy máte zafixovanou cenu energií.

Naše strategie na pořízení levných energií je připravena společně se skupinou odborníků, kteří mají celoživotní zkušenosti v managementu energetických firem, projednávání a uzavírání smluv jménem společností a vlád s dodavateli energií a regulací energetického sektoru.

Česká vláda a parlament se již od loňského roku brání a ignorují snahu odborníků o nasměrování a správné řízení české energetiky, která nepovede k likvidaci českých domácností a hlavně průmyslu, což by vedlo ke krachu celé ekonomiky, následným sociálním nepokojům a konci smíru. Namísto toho vláda zavádí různá pseudořešení, které dokonce mohou vést k úmrtí seniorů a malých dětí podchlazením.

NAŠE KROKY VEDOUCÍ K ZÍSKÁNÍ LEVNÉA DOSTUPNÉ ENERGII PRO PRAŽANY:

1) Město Praha již vlastní 100% Pražské plynárenské a.s. Proto Rada hlavního města a Zastupitelstvo mohou pověřit Představenstvo PPAS jednat o nakoupení plynu přímo s dodavateli. Tím bude vynechána energetická burza, různé fondy, lobbisté a prostředníci. Následně může město nastavit nezbytnou ziskovost společnosti a většinu úspor převést na Pražany v nižší ceně za plyn.

2) Město dokoupí zbývajících 51 % v Pražské energetice a.s. a bude nakupovat elektrickou energii rovněž napřímo od dodavatelů. Úspory budou opět převedeny do nižších cen za elektřinu. Navíc z PRE a.s. nebudou odcházet stamilionové dividendy do zahraničí, ale zůstanou městu.

3) Město uplatní opci se společností VEOLIA Czech a.s. dokoupí zbývajících 51 % v Pražských kanalizacích a vodovodech a.s. Tímto krokem nebudou z PVK a.s. odcházet stamilionové dividendy do zahraničí, ale zůstanou městu, které bude moci redukovat cenu vodného a stočného pro Pražany.

4) Cílem uvedených kroků je, aby hlavní město Praha vlastnilo 100 % infrastrukturních firem, mohlo se uváženě a zodpovědně rozhodovat o správě a rozvoji těchto společností a ve svém důsledku i nastavilo férové ceny plynu, elektřiny a vody pro důstojný život Pražanů. Energie se nesmí stát “luxusním zbožím.”

5) K úspěšné realizaci shora uvedených cílů je třeba, aby energetické společnost vedli pouze lidé s odborným vzděláním a mnohaletými zkušenostmi z energetiky.

Lídr na primátora Dr.- Ing. Milan Urban – SPD, Josef Sláma – Trikolora, Jiří Janeček – hnutí PES.

Tuto výzvu podporují experti a odborníci ze skupiny “Energie není luxusní zboží”: Alena Vitásková, Vladimír Štěpán, Ivan Noveský, Pavel Janeček, Hynek Beran, Vladimír Vlk

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…