SPD a Trikolora podepsaly smlouvu o spolupráci

15.11.2023 7:21 | Tisková zpráva

V úterý 14. 11. 2023 podepsaly politické hnutí SPD a politická strana Trikolora smlouvu o spolupráci, která vymezuje pravidla koaliční spolupráce mezi smluvními stranami ve všech volbách, které se budou konat v příštím roce, tzn. ve volbách do Evropského parlamentu, do krajských zastupitelstev a do Senátu.

SPD a Trikolora podepsaly smlouvu o spolupráci
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

Na tiskové konferenci v poslanecké sněmovně, ba přímo před televizními kamerami smlouvu podepsali za SPD předseda Tomio Okamura a místopředseda Radim Fiala a za Trikoloru předsedkyně Zuzana Majerová a 1. místopředseda Petr Štěpánek.

Smlouva obsahuje společné programové priority obou smluvních stran, například přijetí zákona o referendu včetně referenda o EU, zachování české koruny, obhajobu demokracie a suverenity České republiky proti nelegální migraci, zachování práva veta, podporu klasické rodiny, odmítnutí škodlivé zemědělské a energetické politiky EU, odstoupení od tzv. Green Dealu a zrušení emisních povolenek, reformu školství včetně zrušení plošné inkluze, odstřižení politických neziskovek od veřejných rozpočtů či zrušení tzv. koncesionářských poplatků.

Smlouva dále upravuje pravidla vytváření společných kandidátek, způsob financování volebních kampaní i zásady další povolební spolupráce.

SPD a Trikolora zároveň na tiskové konferenci deklarovaly, že jsou otevřeny spolupráci s dalšími vlasteneckými a konzervativními uskupeními.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Už i Evropský účetní dvůr varuje před dopady Green Dealu

15:06 Okamura (SPD): Už i Evropský účetní dvůr varuje před dopady Green Dealu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke Green Dealu.