SPR-RSČ 2016: Výzva vládě

02.04.2016 10:03

Výzva Sdružení pro republiku – Republikánské strany Československa 2016, Hnutí DOST a Česko-Slovenského sněmu vládě České republiky a předsedovi vlády ČR Bohuslavu Sobotkovi.

SPR-RSČ 2016: Výzva vládě
Foto: sprrsc.cz
Popisek: SPR-RSČ - logo

Úřad vlády České republiky

P R A H A

k rukám předsedy vlády pana Bohuslava Sobotky

V Praze dne 31. 3. 2016

Vážený pane předsedo,

dovolte nám, jménem občanů České republiky, kterou údajně spravuje Vaše vláda, vyjádřit naprostou nespokojenost se všemi aspekty činnosti nejen Vaší, ale všech ministrů. I když odhlédneme od volebních programů stran vládní koalice a přihlížíme jen k programovému prohlášení Vaší vlády, musíme konstatovat, že za uplynulé období více než dvou let nelze nalézt jediný bod, který by Vaše vláda splnila.

Nejde však jen o programové prohlášení. Vláda, pokud chce být za tuto považována, by měla mít jasnou strategii a ucelený názor na chod společnosti včetně nejen vnitrostátní politiky, ale také zahraničních vztahů. Vaše vláda postrádá jakoukoliv koncepci. Jedná chaoticky, zmítá se od extrému k extrému a vypadá spíše, že její kroky řídí agentura pro styk s veřejností najatá prvním místopředsedou vlády. Bezzásadovost a již uvedené zmatené chování zcela jednoznačně ukazují právě na rukopis agentury. Ta vydává pokyny, co by podle posledních průzkumů chtěli občané slyšet a tak vláda jeden den podporuje imigrační vlnu do republiky, druhý den prostřednictví prvního místopředsedy potápí lodě s imigranty přímo u břehů Afriky. Rádoby zásadová stanoviska jsou každý den diametrálně odlišná.

Z toho je patrné, že Vy, jako předseda vlády naprosto nezvládáte svoji funkci a že jste pouhým rukojmím koaličních ministrů, kteří Vás ovládají pohrůžkou, že opustí koalici a vyvolají nové parlamentní volby. Jelikož jste si vědom rizika takového postupu především a jedině pro Vaše setrvání v jedné z nejvyšších funkcí ve státě a jednoznačně nadřazujete svoje osobní zájmy nad zájmy národa a státu, necháte se vydírat a sebou manipulovat. Dnes již jste jen loutkou, která nemá vlastní vůli, ale především nemá dostatek odvahy a jen se krčí v koutku. Nemáme sice možnost se účastnit zasedání vlády, ale nebyl by to asi hezký pohled.

Vaše poklonkování a servilnost vůči představitelům Spolkové republiky Německo je hanbou pro celý náš národ. Připomíná ovšem jednání Vašeho předchůdce, pozdějšího prezidenta Václava Klause. Ten nejprve servilně sloužil Spolkové republice Německo a zavlekl naši zem do Evropské unie. Dnes je z něho největší kritik Evropské unie. Věřte, že nikdo není na takové účelové veletoče zvědav. A nikoho jistě nebude bavit čekat i na Váš veletoč až například padne německá kancléřka.

Vláda zamlčela i neblahé výročí okupace naší země nacistickým Německem, ač tato země stále dluží pod nehoráznou záminkou, že jsme nebyli zemí okupovanou válečné reparace. To by byl také námět pro Vaše jednání právě s představitelem Spolkové republiky Německo jako právním nástupcem Třetí říše.

Dokud se ovšem Vaše slabost promítala jen do nekoncepčnosti a chaotického jednání vlády bylo možné i když nesprávné, aby většina občanů jen pasivně čekala na nové parlamentní volby.

Chování mocenských složek státu při nedávné demonstraci na Václavském náměstí a následně při návštěvě prezidenta Čínské lidové republiky v naší zemi. Jestliže je demonstrace řádně nahlášena, není žádný důvod zasahovat proti jejich účastníkům. Nikdo z nezaujatých pozorovatelů neřekl, že by byla pronesena i z pohledu vlády závadná prohlášení. A již vůbec nebyl důvod demonstraci rozhánět.

Ovšem doslova vrcholem potlačování práv občanů zaručených Ústavou i její součástí, Listinou základních lidských práv a svobod byl zákrok mocenských struktur proti vlastním občanům, kteří vyjádřili svůj jasný nesouhlas s komunistickým režimem země, která považuje lidská práva za hrozbu pro svoji vládu a neváhá vlastní občany rozjezdit tanky. Země, která svoji ekonomickou a od toho odvozenou moc politickou založila na vykrádání duševního vlastnictví všech rozvinutých zemí, na pirátském kopírování, na porušování patentových a všech ostatních myslitelných práv. Tolerovat takové počínání jenom proto, že se jedná o velkou zemi, je projevem naprosté zbabělosti. Zavírat vlastní občany za jejich názor je již zločinem proti vlastnímu národu.

Takovéto jednání vlády nelze tolerovat.

Předpokládáme, že jste ještě schopen vyvodit důsledky z jednání svého a své vlády a předat demisi do rukou prezidenta České republiky. Pokud nejste schopen takové sebereflexe, měl byste brát vážně tuto výzvu a alespoň na ni adekvátně reagovat a tím rozhodně nemáme na mysli věznění představitelů skutečné opozice tak, jako to měli ve zvyku třeba při zajišťování volby tehdejšího prezidenta Václava Havla Vaši předchůdci.

S úctou

Zástupci Sdružení pro republiku – Republikánské strany Československa 2016, Hnutí DOST a Česko-Slovenského sněmu.

Miroslav Sládek, Věra Řezníčková, Zdeněk Krampera, Martin Číhal, Pavel Matějka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…