STAN: Do čela Evropské komise podpoříme Alexe Stubba

07.11.2018 13:29

Ve čtvrtek na kongresu EPP v Helsinkách budou hnutí STAN reprezentovat europoslanec Stanislav Polčák a místopředseda hnutí Radim Sršen.

STAN: Do čela Evropské komise podpoříme Alexe Stubba
Foto: STAN
Popisek: STAN

“Zástupci Starostů a nezávislých ve volbě celoevropského lídra Evropské lidové strany pro květnové eurovolby podpoří Alexe Stubba, bývalého premiéra Finska, který naplňuje naše naděje o charismatickém lídrovi s vizí Evropy, preferující spolupráci členských států před politikou vražených klínů,” uvedl předseda STAN Petr Gazdík.

Místopředseda hnutí Radim Sršeň podotkl, že zástupci STAN mohli diskutovat s Alexem Stubbem při jeho nedávné návštěvě Prahy. “Oceňujeme, že se nevyhýbá žádnému tíživému tématu současnosti, není populista a je za ním vidět zkušenost. Vyzdvihuje též svůj závazek, že klíčová role předsedy Komise spočívá na zásadě spojovat, ne rozdělovat.”

Europoslanec Stanislav Polčák ocenil rovněž osobnost jeho protikandidáta Manfreda Webera. “Má vynikající vyjednávající schopnosti, které osvědčil jako předseda parlamentní frakce. Oba dva kandidáti jsou zárukou také pro voliče v naší zemi, že Evropská unie současné výzvy zvládne a má zároveň příležitost vyjít z nich posílena,” uzavřel Stanislav Polčák.

Volba se uskuteční ve čtvrtek dopoledne ve Finsku.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.