STAN: Do komunálních voleb v Praze půjdeme mimo zavedenou koalici s TOP 09

03.06.2014 19:55

Vedení pražské organizace hnutí Starostové a nezávislí se obrací na zástupce českých médií s prosbou, aby korektně informovali o výsledcích voleb do Evropského parlamentu, případně o volebních preferencích pro nadcházející komunální volby v Praze.

STAN: Do komunálních voleb v Praze půjdeme mimo zavedenou koalici s TOP 09
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Anketa

Pro komunální volby v Praze se formují nová hnutí. O jakém jste doposud slyšeli?

7%
hlasovalo: 2309 lidí
Česká média většinově interpretují výsledky evropských voleb jako nečekaný úspěch TOP09. Ve skutečnosti však do evropských voleb kandidovala koalice TOP09 a Starostové (STAN). Pod touto hlavičkou uspěl místopředseda hnutí STAN Stanislav Polčák, který však stále bývá stereotypně označován jako poslanec TOP09. Vedle něj na koaliční kandidátce uspěli tři nezávislí kandidáti – Luděk Niedermayer, Jiří Pospíšil a Jaromír Štětina, který byl do té chvíle členem senátního klubu Starostové a Ostravak.

Tato interpretace naše hnutí Starostové a nezávislí diskriminuje a neprávem nás poškozuje v blížících se komunálních volbách, jejichž důležitost – podle většinového mínění - přesahuje důležitost všech předešlých. Ve výzkumech veřejného mínění, které si média zadávají, se Starostové a nezávislí rovněž neobjevují, ačkoliv v minulých měsících několikrát jasně deklarovali, že do podzimních komunálních voleb v Praze půjdou mimo zavedenou koalici s TOP09, neboť v krajích a obcích jim to koaliční smlouva umožňuje.

Jana Plamínková
předsedkyně pražské organizace
Starostové a nezávislí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: STAN

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

boj s dezinformacemi

Dobrý den, proč se podle vás šíří dezinformace? Není to náhodou proto, že vy politici špatně komunikujete? Ostatně na špatnou komunikaci této vlády poukazují mnozí. A jak přesně s nimi chcete bojovat? Budete odsuzovat všechny názory, které se neslučují s těmi vašemi? To totiž teď děláte. A ještě je...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nový (TOP 09): Lukáše Řádka v Evropském parlamentu potřebujeme

6:04 Nový (TOP 09): Lukáše Řádka v Evropském parlamentu potřebujeme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k volbám do Evropského parlamentu.