STAN: Institut moderní politiky pokračuje tématem Bezpečná země = atraktivní partner

14.08.2020 10:54

Informace na facebookovém profilu o pokračování série konferencí Institutu moderní politiky

STAN: Institut moderní politiky pokračuje tématem Bezpečná země = atraktivní partner
Foto: STAN
Popisek: STAN

Náš Institut moderní politiky pokračuje po vynucené koronapauze v sérii konferencí. Další tématem je Bezpečná země = atraktivní partner, tentokrát ve spolupráci s Konrad-Adenauer-Stiftung v České republice.

1. Bezpečnost. V posledních letech jedno z nejvýraznější společenských témat. Média a politice ho zmiňují velmi často. Ale víme o bezpečnostní situaci v České republice dost? V rámci prvního panelu naší konference vystoupí Veronika Víchová z projektu Kremlin Watch, bývalý ředitel Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) Dušan Navrátil nebo Jan Paďourek z CEVRO Institutu.

2. Následovat bude diskuse o strategických partnerstvích České republiky. Dáváme dostatek prostředků na obranu? A proč neplníme závazky, které jsme dali při vstupu do NATO? V panelu vystoupí generál Petr Pavel, Tomáš Kopečný z Ministerstva obrany, ředitel Odboru zahraničního Pražského hradu a poradce premiéra Rudolf Jindrák nebo Tomáš Pojar z Vysoké školy CEVRO Institut.

3. Odpolední část bude věnována politické diskusi právě o naplňování našich závazků. V diskusním panelu vystoupí Jaroslav Bžoch, místopředseda Zahraničního výboru Poslanecké sněmovny za hnutí ANO, Pavel Žáček, místopředseda Výboru pro bezpečnost za ODS a Vít Rakušan, člen Zahraničního výboru i Výboru pro bezpečnost z hnutí STAN.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…