STAN: Jihomoravský kraj je podfinancován. Zjednáme nápravu

10.02.2020 14:30

Oblastní sdružení Starostů a nezávislých na Brno-venkov západě se rozrostlo o několik nových členů. Členská základna rovněž debatovala o tématech do krajských voleb.

STAN: Jihomoravský kraj je podfinancován. Zjednáme nápravu
Foto: STAN
Popisek: STAN

„Naše oblastní sdružení se rozkládá v západní polovině okresu Brno-venkov tvořené územím čtyř obcí s rozšířenou působností – Kuřimsko, Tišnovsko, Rosicko a Ivančicko,“ uvedl předseda OS STAN Brno-venkov západ a starosta Kuřimské Nové Vsi David Lacina. Prioritou roku 2020 budou pro Starosty krajské volby. OS STAN Brno-venkov západ má v krajském zastupitelstvu silné zastoupení v podobě starosty Železného u Tišnova a krajského předsedy STAN Radomíra Pavlíčka, který předsedá Výboru pro regionální rozvoj, a starosty Kuřimi Draga Sukalovského, který předsedá komisi dopravy a územního plánování, a je také předsedou klubu zastupitelů Starostů pro jižní Moravu. „Na Tišnovsku sdružujeme na dvě desítky členů a registrovaných příznivců STAN, z toho většina jsou starostové obcí. Nejnovější starostkou z Tišnovska, která se přidala ke Starostům a nezávislým je Barbora Dufková z Horních Louček…“ prohlásil předseda oblastního sdružení David Lacina.

Členskou základnu Starostů se podařilo rozšířit i do jižní poloviny oblastního sdružení tvořené okolím Rosic a Ivančic. „Před rokem, když jsme zakládali OS STAN Brno-venkov západ, tak jsme v našem regionu neměli v podstatě žádnou členskou základnu. Od té doby jsme se rozrostli o řadu nových registrovaných příznivců, mezi kterými jsou i starostka Zbraslavi Jana Valová, zastupitel Zbýšova Martin Leščinský nebo starosta Ivančic Milan Buček. Jsem velmi rád, že se nám podařilo rozšířit členskou základnu i v našem regionu a věřím, že jsme zde pro STAN položili dobré základy,“ řekl místopředseda oblastního sdružení Lukáš Gross.

Na oblastním sněmu zazněly i informace o činnosti našeho poslaneckého klubu a o klubu krajských zastupitelů SJM. „Bylo velmi zajímavé a obohacující se dozvědět informace o aktuální činnosti našich poslanců a krajských zastupitelů. Je vidět, že politici Starostů a nezávislých se skutečně starají,“ prohlásil s úsměvem nováček ve STANu Jan Panzar.

Zpráva o činnosti a plánech na následující měsíce zazněla i od předsedy jihomoravské organizace Mladých starostů a nezávislých. „Během posledních několika měsíců se nám podařilo výrazně rozšířit členskou základnu o nové tváře a věřím, že naše členská základna nadále poroste. Snažíme se být aktivní mládežnickou organizací a vytvořit dobrý tým lidí, kteří svojí činností přispějí k úspěchu hnutí STAN v nadcházejících volbách. Prioritní pro nás letos budou krajské volby, kde chceme pomoci v kontaktní kampani a pořádat debaty,“ sdělil předseda MSTAN JMK Lukáš Gross.

„Jsem velice rád, že se nám na oblastním sněmu STAN Brno-venkov západ podařilo probrat témata do krajských voleb a navrhnout zástupce do krajských programových komisí. Diskuse ohledně programových bodů pro náš region byla velice plodná. Radost mi dělá i aktivní a rostoucí mládežnická organizace. Mám rovněž radost z rostoucí členské základny oblastního sdružení STAN a věřím, že se nám i s pomocí našich nových registrovaných příznivců podaří na „domácí půdě“ udělat v krajských volbách skvělý výsledek,“ prohlásil krajský předseda STAN Radomír Pavlíček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…