STAN: Koncese Nemocnice Na Františku nesmí ohrozit rozsah služeb

15.12.2017 4:31

Výbor pro zdravotnictví a bydlení se na svém posledním zasedání 7.12. 2017 zabýval budoucností Nemocnice Na Františku v souvislosti s probíhajícím koncesním řízením na výběr strategického partnera.

STAN: Koncese Nemocnice Na Františku nesmí ohrozit rozsah služeb
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Předseda pražského zdravotnického výboru, Ing. Miloš Růžička/STAN, zařadil do programu otázku budoucnosti této historicky unikátní, a zároveň co do polohy, klíčové pražské nemocnice, která spádově obsluhuje obyvatele širšího centra města.
 
Nemocnice Na Františku je příspěvkovou organizací MČ Praha 1. K jejímu provozování slouží nemovitý majetek, který byl svěřen do správy Prahy 1 Hlavním městem Prahou v souladu se Zákonem o hl. m. Praze a Statutem. Výbor vyslechl a projednal znepokojující informace, které vedou k pochybnostem nad probíhajícím koncesním řízením a obavě, aby s majetkem bylo nakládáno v souladu s péčí řádného hospodáře.
 
"Existuje důvodné podezření, že uzavření koncesní smlouvy v soutěžené podoběmůže představovat nehospodárné nakládání s majetkem hl. m. Prahy a porušení povinnostipři správě cizího majetku.Odborníci upozorňují zejména na to, že ekonomické posouzení provozu nemocnice nebylo provedeno dostatečně kvalifikovanou osobou, že nepřiměřeně dlouhá doba trvání smlouvy 35 let není v souladu se zákonem v dokumentaci odůvodněna, nebo že veškeré zisky z provozování nemocnice plynou garantovaně pouze koncesionáři, zatímco Praha 1 je mu naopak povinna hradit kompenzační platby za zdravotní péči a velké opravy " uvedl Ing. Miloš Růžička, předseda Výboru pro zdravotnictví a bydlení ZHMP. A dále dodal: "Naším zájmem je zajištění a pokračování zdravotní péče pro Pražany alespoň v nezměněném rozsahu."
 
Na základě tlaku opozičních klubů zastupitelstva MČ Praha 1 Rada MČ Praha 1 doplnila do hodnotící komise koncesního řízení zástupce opozice Ing. Petra Hejmu/STAN. "Přijal jsem tuto nominaci ze strany MČ s vědomím velké odpovědnosti za  zachování zdravotnických služeb nemocnice nejen pro občany Prahy 1. V tomto směru jako zástupce opozice budu dohlížet na to, aby v žádném případě nedošlo k jakémukoli nehospodárnému jednání a nevýhodnému rozhodnutí", řekl Ing. Petr Hejma, zastupitel MČ Praha 1.
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…