STAN: Nedůvěryhodná vláda naši důvěru dostat nemůže

11.07.2018 10:02

Předsednictvo hnutí Starostové a nezávislí konstatuje, že vláda s podporou komunistů nemá a nemůže mít podporu hnutí, které odmítá podíl extremistických politických uskupení na vládě.

STAN: Nedůvěryhodná vláda naši důvěru dostat nemůže
Foto: STAN
Popisek: STAN

Vláda je nedůvěryhodná programově i personálně.

Z hlediska programových priorit se tato vláda soustřeďuje na centralistické pojetí vládnutí a jde tak proti politickému programu STAN - tedy rozhodovat co nejblíže voličům a přesunout některé pravomoci místním a regionálním samosprávám.
Slibuje nesplnitelné (stovky kilometrů dálnic v místech, kde nejsou ani vykoupené pozemky) či už splněné (řidičáky na libovolném úřadu).

Z hlediska personálního hnutí STAN vadí trestně stíhaný premiér. Na důvěryhodnosti vládě nepřidává ani to, že ještě před tím, něž Babišův kabinet vůbec předstoupil před Poslaneckou sněmovnu se žádostí o vyslovení důvěry, měl problém se dvěma ministry: musel se rozloučit s ministryní-plagiátorkou a neshodne se na obsazení ministra zahraničí.

Absurdnost této vlády podtrhuje, že v jejím čele stojí trestně stíhaný premiér vedený na seznamu agentů StB, který veřejně prohlašuje, že chce více obchodovat s Ruskem a zrušit ekonomické sankce vůči němu.

Hnutí STAN nenašlo jediný důvod, pro který by Babišův kabinet, ve skutečnosti ale kabinet Miloše Zemana, mohlo podpořit.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

13:04 Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

Liberecký kraj se stal prvním krajem, kde vzniklo společenství obcí jako nová forma meziobecní spolu…