STAN: Špunt demokratické vlády je obviněný premiér

30.01.2018 19:20

Starostové se všemi demokratickými stranami jednali o cestě ven z aktuální vládní krize. Výsledkem jednání byla shoda, že demokratické vládě brání obviněný premiér Andrej Babiš, který přesto trvá na své pozici a odmítá o tom jednat.

STAN: Špunt demokratické vlády je obviněný premiér
Foto: STAN
Popisek: STAN

„Situace, v jaké se nachází naše země, tedy že vládne vláda bez důvěry a reálně hrozí vláda ANO, SPD a komunistů, nás děsí. Abychom tomu zabránili, vyvolali jsme jednání se všemi demokratickými stranami o možném společném postupu vůči vítězi voleb. Ze všech těch jednání jednoznačně vyplývá, že dokud ANO a prezident Zeman budou trvat na obviněném premiérovi, situace je beznadějně zablokovaná,“ říká předseda STAN Petr Gazdík.

„Starostové jsou jednoduše zvyklí pracovat. Předložili jsme už několik novel – o střetu zájmů, o evidenci tržeb, o kanceláři prezidenta, ke školskému zákonu. Podařilo se nám prosadit 300 milionů korun navíc do státního rozpočtu na výstavbu kapacit mateřských školek,“ říká předseda poslaneckého klubu STAN Jan Farský.

„Andrej Babiš jinými slovy svou ambicí být premiér zašpuntoval celou situaci – stejně tak snadno ji ale může kdykoliv odblokovat. Místo sebe může jmenovat kohokoliv jiného (trestně nestíhaného) z ANO, a v tu chvíli jsou k dispozici KDU-ČSL a ČSSD jako koaliční partneři, kteří už to veřejně několikrát deklarovali. Kdyby kdokoliv z nás byl překážkou, okamžitě by z funkce odstoupil,“ dodává místopředseda STAN Vít Rakušan.

Kromě toho celostátní výbor Starostů schválil podporu kandidatury brněnského rektora Mikuláše Beka do Senátu. Rovněž v nejbližší době podají návrh zákona, který bude řešit nekalé praktiky směnáren.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…