STAN: Žádáme zveřejnění auditní zprávy EK týkající se dotací do zemědělství

08.06.2019 19:00

Senátorský klub STAN žádá ministra zemědělství Miroslava Tomana, aby zveřejnil předběžný návrh auditní zprávy Evropské komise týkající se dotací do zemědělství.

STAN: Žádáme zveřejnění auditní zprávy EK týkající se dotací do zemědělství
Foto: STAN
Popisek: STAN

Čeští občané jako ostatní Evropané mají právo znát text předmětného návrhu zprávy, jelikož z jejich daní se naplňuje dotační koš Evropské unie. S touto zprávou nelze zacházet v utajeném režimu, jak oznámil ministr Toman, ale naopak musí být dána z důvodů transparentnosti k dispozici veřejnosti. Jenom tak lze zajistit nestrannou veřejnou kontrolu nad tím, zda jsou premiér Babiš a ministr Toman ve střetu zájmu a čerpali evropské prostředky neoprávněně nebo ne.

My, senátoři Senátorského klubu STAN žádáme, aby byl celý proces týkající se předběžných a následně konečných auditních zpráv Evropské komise transparentní a byl vládou neprodleně poskytnut veřejnosti a při podezření z neoprávněného poskytování dotací, aby byly vyvozeny adekvátní postihy jejich příjemcům, ale i administrujícím orgánům státní správy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…