SZ: Stovky dobrovolníků seznamují v krajích veřejnost s programem. Bez milionů

06.10.2013 13:12

Stovky dobrovolníků Strany zelených se tento týden vydají do ulic českých měst, aby seznámili voliče s programem Strany zelených (SZ) a představili zelené jako dobré rozhodnutí pro říjnové volby.

SZ: Stovky dobrovolníků seznamují v krajích veřejnost s programem. Bez milionů
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Mezi dobrovolníky budou lídři kandidátek SZ, známé osobnosti i občané, kteří zelené chtějí podpořit a zapojili se do projektu www.kampanjstevy.cz. Celkem mají zelení přes 12 000 podporovatelů a stovky dobrovolníků v celé ČR, kteří navštíví na 20 000 domácností.

Kontaktní kampaň se naplno rozjede ve většině krajů ČR, přibližně v 60 městech a obcích. V rámci tzv. „Door-to-Door” kampaně budou dobrovolníci oslovovat potenciální voliče nejen na ulici, ale i přímo v místě jejich bydliště. Do konce volební kampaně dobrovolníci navštíví na 20 000 domácností ve více jak 60 městech a odpracují přes 5000 dobrovolnických hodin.

„Strana zelených dokazuje, že není třeba vydávat miliony za billboardy s volebními sliby. Na naší kampani je vidět, že stovky dobrovolníků mají chuť měnit věci k lepšímu - ať už s voliči hovoří o nezaměstnanosti nebo zkorumpovaném nefunkčním státu. Většina z našich několika set dobrovolníků se zapojila právě díky webu www.kampanjstevy.cz, kde se stále přidávají další,” říká Ondřej Liška, předseda Strany zelených. Lídr kandidátky SZ v Praze zároveň upozorňuje na diametrálně odlišné finanční rozpočty jednotlivých stran na předvolební kampaň, což chce Strana zelených do budoucna změnit stanovením finančního stropu pro volební kampaně1.

Již o víkendu se vydaly do ulic Plzně desítky dobrovolníků, mezi nimiž byli i jednička plzeňské kandidátky Svatava Štěrbová, dvojka Roman Černík nebo romský filmař David Tišer, který je na třetím místě plzeňské kandidátky. V ulicích pomáhaly i skupiny romských dobrovolníků.

„Chceme v kontaktní kampani oslovovat ty voliče, kterých se dotýkají témata prosazovaná Stranou zelených. Mezi jedno z nich patří i řešení situace sociálně vyloučených lokalit a snaha o vyvedení občanů ohrožených chudobou ze sociálního vyloučení a odstranění napětí mezi Romy a většinovou společností,“ dodal David Tišer.

Během testovací fáze door-to-door kampaně s dobrovolníky, která proběhla před dvěma týdny v Pardubicích, obešlo během několika hodin přes padesát dobrovolníků celkem 3000 domácností a mluvilo s přibližně 500 lidmi. „Dobrovolníkům, kteří pardubickému testu věnovali celkem 150 dobrovolnických hodin, otevřela asi pětina domácností. Reakce oslovených, kteří jsou s námi ochotni mluvit, bývají neutrální nebo pozitivní. Značná část z nich od nás chtěla další informace a jsou to typičtí nerozhodnutí voliči. Asi polovina z nich po rozhovoru uvedla, že zvažují dát ve volbách hlas právě zeleným,” uvedla Bára Malá, koordinátorka dobrovolníků SZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

18:09 Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předsedovi SOCDEM Šmardovi.