Šafařík (ČSSD): Radnici chceme co nejvíce otevřít

23.02.2015 11:52

Vedení městské části Brno-Kohoutovice se rozhodlo na základě připravenosti k výraznému otevření radnice a jejího rozhodování vůči občanům, zveřejňovat veškeré materiály, které budou projednány radou městské části Brno-Kohoutovice, to od března tohoto roku.

Šafařík (ČSSD): Radnici chceme co nejvíce otevřít
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

 Již několik let se zveřejňují na webových stránkách městské části všechny materiály, které jsou předkládány k jednání kohoutovického zastupitelstva.

Jednání rady jsou ze zákona o obcích neveřejná a občané jen velmi těžko získávají informace o obsahu projednávaných materiálů. Vedení MČ tímto transparentním zveřejňováním posiluje otevřenost svého rozhodování a tím i možnost kontrolní úlohy veřejnosti.

Postup zveřejňování bude následující: po projednání v radě MČ budou materiály upraveny dle diskuse členů rady a přijatých závěrů a následně po zpracování zápisu budou všechny zveřejněny na webových stránkách. Samozřejmostí je, že materiály musí být upraveny tak, aby odpovídaly zákonu č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. Městská část je jednou z průkopníků v Brně-městě (možná i v celé České republice), která k tak široké otevřenosti a transparentnosti přistoupila. Tento krok chápeme jako správný způsob otevření a transparentnosti konání radnice.

Petr Šafařík, starosta MČ Brno-Kohoutovice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

11:17 Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nakládání BIS s utajovanými informacemi