Samek (KDU-ČSL): Mladí a politika

07.11.2017 9:11

Proč mladí nejeví zájem o politiku a co jim na politice vadí?

Samek (KDU-ČSL): Mladí a politika
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Každý den se stýkám s desítkami mladých lidí. Velmi často se s nimi snažím bavit o politických tématech našeho kraje nebo České republiky potažmo i Evropské unie. Proč je dneska takový nezájem?

Školy, kam studenti dochází jsou a musí být apolitické. Tudíž nepředpokládám, že studenti učebních oborů půjdou a budou se sami od sebe zajímat o politické dění. Dalším problémem je jakýsi přístup učitelů. Já sám jsem svědkem případu, kdy mi  jeden vyučující udělil  třídní důtku za můj subjektivní projev v rámci debaty v hodině občanské výchovy, kde učitel vyzdvihoval komunismus a totalitu a třída mlčela jako vždy, aby měla splněno.

Když jsem se dostal ke slovu, tak jsem slušně vyjádřil učiteli svůj nesouhlas, který jsem se snažil podložit fakty typu diskriminace handicapovaných v době komunismu,... Učitel si mě vzal po hodině a jasně mi vysvětlil, že to bylo naposledy a že se to nebude opakovat. Mají pak mít žáci pozitivní přístup? Druhý den přišla spolužačka a řekla: A když jako řekneš něco příště tak dostaneš vyloučení?

A proto se možná některým introvertnějším studentům už vůbec nedivím a proto je potřeba dát mladým nějakou možnost, motivaci a příležitost. A ne, je jen odsuzovat a hloupě kategorizovat.Já sám jsem se rozhodl, že se pokusím studentům přiblížit a pochopit je, neboť jsem také mladý student. A tak se za nimi vydávám do škol, ale také domů, kde spolu hovoříme o jednotlivých problémech ve školách, ve společnosti...

Podle mě je to pouze o dvou věcech:

  1. přístup (oboustranný)
  2. komunikace

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.