Samková (BPP): O věcech člověka posledních... aneb Mám hrob

11.10.2015 16:29

Vážení přátelé, dnes je pro mne skutečně zlomový den, ode dneška jsem skutečně celým člověkem, neb již vlastním vše podstatné, co člověka člověkem činí: koupila jsem si totiž HROB.

Samková (BPP): O věcech člověka posledních... aneb Mám hrob
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klára Samková

Z nejčasnějšího dětství jsem si pamatovala, že moje rodina měla krásný urnový hrob na Lesním hřbitově ve Dvoře Králové nad Labem. Vím, že byl opuštěn tak posledních 80 let, za což jsem se styděla čím dál tím více... ale fakt jsem nevěděla, kde je... až jsem měla v létě jedno soudní jednání v Náchodě, na cestě do Prahy jsem to vzala přes Dvůr a celý hřbitov jsem prochodila. A našla jsem ho!! Socha nad ním je nezaměnitelná... (stál, potvora, hned u vchodu, ale toho dolního, zatímco já jsem to pochopitelně brala shora, kde je daleko lepší parkování, že...)

Byla jsem skutečně dojatá... v hrobě je uložena urna mojí pra-pratety Johanny Kafkové, rozené Zlatníkové, a jejího manžela Václava Kafky, dvorského regenschoriho, bratra dosti známého novopackého sochaře Bohumila Kafky...

Po mimořádně vstřícném a laskavém jednání příslušných úřednic Městského úřadu Dvůr Králové (děkuju!!!) jsem získala nájemní smlouvu do roku 2022, a taky jsem dnes odeslala nájem na 10 let dopředu a 3 roky zpět... (To víte - to je ta právní deformace - promlčecí lhůta...)

Ačkoliv jsem právě získala HROB, cítím se jako znovuzrozena... Lesní hřbitov ve Dvoře je nádherné místo... v Brně má sice rodina hroby dokonce dva (z toho jeden na "prestižním" místě), ale na Centrálce fakt bydlet nechci!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).