Samková (Úsvit): Bylo již dosti europitomostí

23.02.2014 16:06

Je to otázka zásadního významu. Nikdo z cizinců, který by zavítal do sámošky na území bývalého Království Českého nesmí být zmaten.

Samková (Úsvit): Bylo již dosti europitomostí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Advokátka Klára Samková

Ti ubožáci, kteří nepodlehli bájným svodům rozkoší rozsochaté češtiny a nenaučili se jí, nesmí trpět za to, že na pomazánkovém másle by si neusmažili topinku a nepokapali si jím salát, ačkoliv je na obalu napsáno „máslo“, následkem čehož, zcela zmateni, si tento produkt koupili za svrchu zcela jednoznačně popsaným, leč evidentně mylným účelem. Co na tom, že pro tuhle záchranu matek školou povinných, a tudíž svačinu vyžadujících dítek, sáhnuli do regálu s pomazánkami, kamžto ji umístily v dojemné shodě všechny mezinárodní obchodní řetězce bez ohledu na národnost svého majoritního vlastníka. Občan EU má právo nemyslet, neb za něj myslí Unie.

Pomazánkové máslo, marmeláda, banány jen určité velikosti, následkem čehož byla zlikvidována produkce malých banánků z Kanárských ostrovů, kteří, ubožáčci nejsou dostatečně banánoví, neb EU tak rozhodla. A okurky jen určité velikosti a zakřivení, aby se správně vešly do bedniček. Divím se, že dosud procházejí šišatá vajíčka, když hranatá se skládají o moc líp. Kdesi jsem četla, že dostatečně brzo po snesení, ještě zatepla, se vejce dají skutečně zformovat do krycholovitého tvaru. Tak do toho, ne?

Samozřejmě všechny tyhle unifikační europitomosti jsou jen zástěrkou pro skryté protěžování určitých hospodářských struktur, pravděpodobně těch, které si to v Bruselovicích řádně podmazaly, tedy, pardon, počestně vylobbovaly.

Mám na to důkaz: totiž produkt, který by si skutečně zasloužil být unifikován, ale, kupodivu, kupodivu, není.

Plus minus autobus svoje elektrospotřebiče narvete do zásuvky v každém místě evropského kontinentu, i když někdy, pravda, je nutno užít mírného násilí. Pouze na ostrovní Británii fatálně neuspějete. Abyste si mohli vyfénovat vlasy, oholit vous či vytvořit lokny, musíte zakoupit adaptér zvící velikosti mužské pěsti, neb každá zásuvka ve Spojeném království je dle našich měřítek způsobilá spojit atomové elektrárny. Těchhle krámů, za které vždy utratím bratru po čtyřech librách, mám už doma plnou krabici, protože samozřejmě vždycky při cestě za Kanál si zapomenu adaptér přibalit, následkem čehož lítám po pakistánských obchůdcích, které jediné mají otevřeno do půlnoci, a sháním další úplně stejný kousek do sbírky.

A teď si představte, co by se stalo, kdybyste Britům řekli, že si maj´ ty zásuvky eurounifikovat. Jo. Určitě. Natřeli by si vás tak akorát na chleba. Stejně jako si já natřu na bruselskou bagetu kohokoliv, kdo zase přijde s podobnými europitomostmi. Už se těším, jak lehce skousnu. Dobrou chuť!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

16:05 Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice návratů u nás žijících Ukrajinců v branném…