Samková (Úsvit): Chvála chybám

23.02.2014 21:07

Znáte to: jakmile jednou malé dítě položí prstíček na rozpálenou plotnu, podruhé jej nepoloží. Nebo jen tehdy, je-li dítko retardovaný jedinec s IQ okolo 40 nebo osoba se sadomasochistickými a sebedestruktivními sklony. Takže 99% dětiček, a následně dospělých, prstíček na cokoliv horkého nepoloží. Sláva chybě, která nás již navždy ochrání před spáleninami, které by mohly popálit i tak rozsáhlou část těla, že bychom to nemuseli přežít.

Samková (Úsvit): Chvála chybám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Advokátka Klára Samková

Sáhnout na plotnu je bezesporu užitečná věc: jednou. Buďme vděčni těm, co na ni sáhli, potřesme jim pravicí, poděkujme jim za vynaložené úsilí a zároveň je požádejme, aby nás laskavě ušetřili realizace své touhy strčit nás k tomu 1% dementní populace, která na tu plotnu sáhne podruhé.

Zdá se vám, že to, o čem mluvím, není žádné Eurotéma? Ale je – a jaké! Evropa totiž evidentně nefunguje. Euro se potácí od něčeho, co se oficiálně nesmí nazvat bankrotem k eurovalu, nezaměstnanost je dramatická, v některých zemích a oblastech katastrofální, přehnaná regulace všeho způsobila, že zpětná vazba ztratila svůj efekt. Nemáme šanci zjistit, co funguje a co ne, protože neúspěchy jsou přikryty ideologickými příkazy „shora“, rozuměj z Bruselu. Ano, toto je výsledek posledních nejméně dvou volebních období, kdy je v Evropském parlamentu u moci levice. Nyní máme před volbami třetími. A levice nám vykládá, jak to všechno napraví, co všechno úžasného podnikne. Skutečně po nás chce, abychom v důvěře, že to bude pálit jenom trošku, sáhli na tu plotnu podruhé.

Tak to asi nepůjde. Budiž pánům na levici, ale ba i tak zvaným liberálům, kteří též vydatně přitakávali, čest a sláva, že nám ukázali, kudy cesta nevede. Myslím, že tu cestu ale nemusíme dojít až k jejímu hořkému konci, že na tu plotnu nemusíme sahat ne podruhé, ale dokonce potřetí.

Pánové Barosso a ostatní: jsem ochotná vám přiznat, že jste to mysleli dobře a že jste se snažili. Smůla ale je, že myslet něco dobře neznamená, že to dobře taky dopadne. Takže když dovolíte, teď bychom to zase chvíli mysleli dobře my. My, ti odporní euroskeptici, pasovaní na rozbíječe. Těžko se dá něco spravit stejným nástrojem, jako se to pokazilo. Vaše nástroje fungovat nebudou, protože už jste s nimi dosáhli dnešních viditelných výsledků. Takže zkusme ty naše. Za pět let si povíme, jak jsme na tom, ale do té doby, vážení, pokud si chcete i nadále sedat holým pozadím na rozpálenou plotnu – poslužte si: ale bez našeho národa a bez nás.

JUDr. Klára A. Samková, Ph.D. – lídr kandidátky hnutí Úsvit pro volby do Evropského Parlamentu 2014 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii