Scheinherr (Praha sobě): Na Karláku už se dá chodit

30.08.2020 6:31

Komentář na facebookovém profilu k rekonstrukci křižovatky u Karlova náměstí

Scheinherr (Praha sobě): Na Karláku už se dá chodit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adam Scheinherr

NA KARLÁKU SE UŽ DÁ CHODIT

Dnes jsme o pár dní dřív dokončili tolik potřebnou rekonstrukci křižovatky Resslovy ulice a Karlova náměstí. Díky kolegům z TSK Praha za rychlou akci a Honzovi Korseskovi z Prahy 2 za spolupráci. Naše největší náměstí v Praze bylo ostuda dost dlouho a už nás konečně nenutí motat se v podchodech, když se prostě potřebujeme dostat z jedné strany ulice na druhou. 

Pro mě jako politika je naprosto přirozené maximálně podporovat nejpřirozenější pohyb po městě, kterým je chůze. Do teď hráli na Karláku největší roli řidiči v autech a cestující v MHD. Dnešním dnem se o své místo na Slunci, a to doslova – sbohem temné podchody!, přihlásili také chodci. A tak to má být. Chceme prostě odstranit maximum bariér, které město dlouho zbytečně stavělo lidem do cesty. Lehká rekapitulace:

  • Kreslíme přechody, kde to jen jde – na Vítězném náměstí na tramvajovou zastávku, na Florenci u autobusového nádraží, u Vltavské a ode dneška i veřejný prostor Karlova náměstí odpovídá 21. století.
  • Opravujeme chodníky – známé, i méně známé. Lze zmínit ulici Na Slupi mezi Albertovem a Apolinářskou, „Chodníček smrti“ na Legerově mezi Muzeem a Hlavním nádražím, před školami, ale také na sídlištích a periferii Prahy.
  • Odřezáváme zbytečná zábradlí a dopravní značky – zmizelo dobrého půl kilometru zábradlí na Koněvově ulici. Stejně tak už neaktuální dopravní značky u Železničního mostu.
  • Krotíme vizuální smog a všudypřítomnou reklamu v ulicích – připravili jsme Manuál pro kultivovanou Prahu, odřezáváme ilegální reklamy a pohnuli jsme s pasáží z Novotného lávky na Karlův most. Zbavujeme město od podivných smluv z minulosti a pracujeme na efektivnějším vymáhání pravidel.
  • Podpořili jsme operátory a z ulic zmizely ošklivé telefonní budky.

Chci, aby se Pražané cítili v ulicích příjemně a chtěli v nich trávit čas. Zašli si trochu dál na kávu nebo zmrzlinu. Vyzvedli dítě ze školky a přes oblíbený podnik došli na nejpotřebnější nákup a pak pešky domů. Z příjemného prostředí, ve kterém žijeme, budeme ve výsledku profitovat úplně všichni. Občané i podnikatelé. Mimo jiné i proto tolik energie a peněz investujeme do hezčího a přívětivějšího veřejného prostoru. Co dalšího byste doporučili?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce