Scheinherr (Praha sobě): Nové propojení Jižního města s centrem

16.09.2022 6:27 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k dopravě v Praze.

Scheinherr (Praha sobě): Nové propojení Jižního města s centrem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstek primátora Adam Scheinherr

NOVÉ PROPOJENÍ JIŽNÍHO MĚSTA S CENTREM

Nová lávka linoucí se jako had podél magistrály propojí pro chodce a cyklisty Jižní Město a sídliště Spořilov s centrem města. Když se dnes potřebujeme odtud dostat, musíme buď MHD, nebo autem. Jiné druhy dopravy mají v podstatě smůlu.

Chodcům a lidem na kole stojí v cestě Jižní spojka s mimoúrovňovou křižovatkou, železnice, depo metra a garáže autobusů. Cesta metrem a autem je rychlá a pohodlná. A novou lávkou chceme tuto možnost nabídnout i těm Pražanům, kteří by volili i jiné druhy dopravy.

Konstrukce propojí do teď pro pěší a cyklisty naprosto oddělené části města. V oblasti žijí a pracují desítky tisíc lidí a doposud bylo zde možné se pohybovat pouze autem a MHD. Napravíme tím historickou chybu, kdy sídliště Spořilov a celý Jižák byly odtrženy od centra města.

Nová „hadí lávka", jak jí pracovně nazýváme, je navržená z ekologických materiálů. Díky kombinaci dřevěné mostovky a vysokopevnostního betonu na ocelových pilířích ušetříme při její výrobě až 70 % CO2.

Zakřížkujte volbách celou naši kandidátku PRAHA SOBĚ, ať můžeme dohlédnout, že se skutečně postaví a denně usnadní cestu městem desítkám tisíc Pražanům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

8:19 Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského l…