Scheinherr (Praha sobě): Nové tramvaje pro Prahu

14.12.2023 12:04 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k novým tramvajím.

Scheinherr (Praha sobě): Nové tramvaje pro Prahu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstek primátora Adam Scheinherr

NOVÉ TRAMVAJE PRO PRAHU

Vloni jsme připravili soutěž na nové tramvaje a nyní už je u podpisu smlouva se Škoda Group v objemu až 200 souprav. Tím chceme s Dopravní podnik hlavního města Prahy zásadně zvýšit komfort a dostupnost páteře naší MHD.

Pražské tramvaje jsou pojem. Málokterý dopravní prostředek je tak vetkán do srdce města, jako je tramvajová doprava v Praze. Již přes 130 let jde o efektivní systém, který obsluhuje velkou část naší metropole a který svým rozsahem a počtem spojů patří mezi největší na světě. Je ale potřeba o něj neustále pečovat a rozvíjet jej.

Jen letos jsme otevřeli tři nové úseky tramvajových tratí a nejen ty, ale především naši cestující si zaslouží to nejmodernější. Tramvaje Škoda ForCity Plus budou tiché, kompletně bezbariérové (jen s výjimkou úplně zadní části) a nově dosáhnou rychlosti až 80km/h. Samozřejmostí bude klimatizace, nový informační systém či automatické sčítání cestujících. Poprvé se u pražských tramvají dokonce setkáte s elektronickou tabulí s číslem linky i na levé straně vozidla.

Také se už těšíte? První vozidla by měla začít jezdit v roce 2025 a do konce roku 2026 bychom jich měli mít 40. Pak bude záležet na vedení města, zda se využije opce i na další kusy.  Jak budou vypadat napoví první návrhu designu. Ten jistě dozná ještě několika změn, ale za mě je velice povedený, a dle autorů navíc vychází z našich legendárních T3.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

6:03 Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu Josefa Středuly na zkrácení povinné školní d…