Scheinherr (Praha sobě): Oblíbenou městskou promenádu rozšiřujeme až na 5,5 metru

27.11.2022 6:32 | Ze sítí

Informace na facebookovém profilu k rekonstrukci podolské stezky pro pěší a cyklisty

Scheinherr (Praha sobě): Oblíbenou městskou promenádu rozšiřujeme až na 5,5 metru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstek primátora Adam Scheinherr

Úprava podolské stezky pro pěší i cyklisty jde do finále. Komplikované vyhýbání v úzkých místech nebo přeskakování děr a zvlněného terénu bude brzy minulostí.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí

Tuhle oblíbenou městskou promenádu totiž rozšiřujeme až na 5,5 metru tam, kde to je možné, a samozřejmě dbáme na zachování vzrostlých stromů. Cestu využívá denně přes tři tisíce cyklistů a další tisíce bruslařů a chodců, třeba seniorů, lidí s kočárky nebo dětí na odrážedlech a jejich bezpečí je pro nás na prvním místě. A pracujeme i na zlepšení komfortu, proto přidáváme nové lavičky, odpadkové koše a cyklostojany.

Na nový povrch jsme použili speciální asfalt v pískové barvě. Ta byla vybrána s ohledem na historický kontext i přírodní ráz. Světlý povrch se navíc oproti běžnému asfaltu nebude v horkých dnech tak přehřívat.

Teď dokončujeme první, asi kilometrovou etapu v blízkosti Podolské vodárny. Na tu na jaře navážou práce až po čerpací stanici MOL a Vyšehradský tunel. Vše koordinujeme tak, aby práce byly hotovy do konce května a nezasáhly do hlavní cyklistické sezony.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …