Scheinherr (Praha sobě): Postavíme v Praze další objektové parkoviště

13.09.2021 19:28 | Tisková zpráva

Rada hl. m. Prahy dnes rozhodla o výběru dodavatele stavby P+R záchytného parkoviště Nové Butovice.

Scheinherr (Praha sobě): Postavíme v Praze další objektové parkoviště
Foto: Hana Brožková
Popisek: Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy

Nejvhodnější nabídku k veřejné zakázce podal dodavatel „Společnost Parkovací dům Petržílkova“ (Metrostav DIZ s.r.o. + Trigema Building a.s s nabídkovou cenou 292 747 189 Kč bez DPH. Stavba začne v ideálním případě ještě letos v listopadu a potrvá zhruba rok a půl.

Jedná se výstavbu vícepodlažního parkovacího objektu z poloviny určeného rezidentům a z poloviny určeného jako P+R záchytné parkoviště o celkové kapacitě 379 parkovacích míst.

„Postavíme v Praze další objektové parkoviště. Na Černém mostě bude brzy hotové a dnes jsme v radě schválili výběr zhotovitele nového P+R Nové Butovice pro 379 aut. Půlka míst bude pro dojíždějící do Prahy a ta druhá pro místní. Místní budou mít kde parkovat u domu a dojíždějící získají jednoduchý přestup na MHD. Win-win pro všechny. Plošná i objektová P+R parkoviště jsou důležité dopravní stavby. Každý řidič, který při cestě do Prahy zaparkuje u MHD a přesedne na veřejnou dopravu, se počítá,“ uvedl náměstek primátora a radní pro oblast dopravy Adam Scheinherr.

Výstavbou vícepodlažního parkovacího objektu a jeho následným využíváním řidiči osobních vozidel se sníží intenzita dopravy na přilehlých městských komunikacích a dojde ke zlepšení životního prostředí, především ke snížení emisí, exhalací a hlučnosti. Díky přímé návaznosti na MHD se zlepší dostupnost cílů ve městě zejména pro mimopražské posádky osobních aut, a to díky navýšení kapacity pro parkování vozidel při příjezdu do hlavního města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.