Scheinherr (Praha sobě): Trolejbusy se vrací do Prahy

05.12.2022 13:21 | Ze sítí

Informace na facebookovém profilu k elektrifikaci pražské hromadné dopravy

Scheinherr (Praha sobě): Trolejbusy se vrací do Prahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstek primátora Adam Scheinherr

Během čtyř let na radnici jsme v hlavním městě nastartovali tramvajový boom a konec letošního roku je průlomový i pro rozvoj trolejbusů. Jednu trolejbusovou trať jsme s Dopravním podnikem hlavního města Prahy právě zprovoznili a další jsme začali stavět. Moderní a ekologická trolejbusová doprava se tak po padesáti letech opět vrací do Prahy.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí

Kompletně hotová je trolejbusová trať z Palmovky do Miškovic a o víkendu jsme na ní slavnostně zahájili provoz linky 58. Prozatím bude fungovat ve víkendovém režimu. V příštím roce zde postupně nasadíme do provozu 15 nových kloubových trolejbusů značky SOR. Aktuálně začínají stavební práce i na elektrifikaci linky 119. Tu budou obsluhovat velkokapacitní tříčlánkové trolejbusy s minimální kapacitou 179 lidí, aby se cestující na letiště už nemuseli mačkat v přeplněných autobusech.

Jen na levém břehu Vltavy jsou teď v projektové přípravě čtyři trati, konkrétně na trasách autobusů číslo 131, 137, 176 a 191. Dále se připravuje elektrifikace autobusové linky 201 z Holešovic na Černý most, v Praze 13 jsou to další čtyři trati a v plánu je i linka 112 do ZOO. A navázali jsme spolupráci i se Středočeským krajem, v budoucnu by mohly vést troleje na trase autobusu 375 z Českomoravské do Brandýsa nad Labem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce