Scheinherr: Starat se musíme o všechny mosty a lávky v Praze

13.08.2019 10:46

Opravy chodovské lávky přes D1 jsou u konce. Lávka spojující Starý Chodov se stanicí metra je nyní opět otevřená, složité práce byly dokončeny v rekordním čase - 18 dní před stanoveným termínem. Na jejich realizaci přispělo částkou 2,5 mil. Kč hlavní město Praha.

Scheinherr: Starat se musíme o všechny mosty a lávky v Praze
Foto: praha.eu
Popisek: Adam Scheinherr

Obyvatelé Chodova i jeho návštěvníci si mohou konečně oddychnout. Komplikace způsobené uzavřením lávky přes D1, která je jedinou spojnicí mezi lokalitou Starého Chodova a stanicí metra Chodov, už jsou totiž minulostí. Nezbytné opravy, které na lávce probíhaly od letošního července, byly úspěšně dokončeny a komunikace je tak opět otevřená pro veřejnost. Složité práce se přitom podařilo dokončit v rekordním čase - o 18 dní dříve, než se plánovalo.

„Lávka měla být původně uzavřená až do konce srpna, mám proto velkou radost, že šlo vše hladce a mohli jsme ji zpřístupnit už teď," vysvětlil radní MČ Praha 11 pro dopravu Martin Duška (Piráti). Lávka vedoucí přes dálniční tepnu byla vybudována před více než deseti lety a nyní se jednalo o její první významnější opravu, zahrnující mimo jiné úpravy spodní stavby a okolí mostu včetně doplnění odvodňovacích skluzů, odmontování a přelakování zábradlí, instalaci nové izolace a údržbu betonových částí upevňujících lávku.

Opravy stály celkem 5 milionů Kč, částkou 2,5 milionu Kč se na nich podílelo hlavní město: „Jde o celoměstsky významnou lávku, kterou používají jak pěší, tak i cyklisté. Proto jsme se rozhodli, že půlkou přispějeme. O všechny mosty a lávky v Praze se musíme starat,“ uvedl Adam Scheinherr (PRAHA SOBĚ), náměstek primátora hl. m. Prahy pro dopravu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…