Schillerová (ANO): Kdo vlastně řídí STAN?

20.06.2022 15:09 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke kauze pražského radního Petra Hlubučka

Schillerová (ANO): Kdo vlastně řídí STAN?
Foto: Archiv Aleny Schillerové
Popisek: Předsedkyně poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová

Naše země se minulou středu probudila zpět v devadesátých letech, v době, kdy jsme se tak radovali z nabyté svobody, ale zároveň se naše země ocitla v síti nekalých byznysových plánů nejrůznějších zločineckých skupin, které si koupily své spřátelené politiky a začaly se na úkor lidí sprostě obohacovat.

S následky divoké privatizace a stylu vládnutí „prodej ze státního, co můžeš“, se potýkáme bohužel dodnes. To nejtrpčí ovoce sklízíme právě teď, kdy státu tolik chybí důležité strategické podniky pro překonání bezprecedentní energetické krize. Vzpomínáte, kdo tehdy vládnul?

Nicméně, myslela jsem si, že doba utajovaných schůzek, konspiračních bytů a stranických kmotrů provázaných s podsvětím je již za námi, že Česká republika se natolik přiblížila západu, že má toto již za sebou. Spletla jsem se a spolu s vámi jsem se ve středu probudila do jiné země, do země, která má opět sloužit k bezohlednému obohacování skupin privilegovaných podnikatelů, hladových politiků, jedinců bez špetky morálky.

Kauza na pražském magistrátu okolo náměstka Hlubučka, vrcholného politika hnutí STAN, překonala veškeré kauzy, které se v Praze kdy vyšetřovaly. Už jen to, co víme k dnešnímu dni, je natolik závažné a skandální, že to bude mít obrovský dopad na důvěru lidí v politiky, v politické instituce, samosprávy a ve stát jako takový. A to není vyšetřování ještě u konce.

Na co se zatím dle vyšetřovatelů a médií přišlo:
Náměstek Hlubuček založil zločineckou skupinu.
Společně ovládli Dopravní podnik hl.m. Prahy.
Vymysleli systém úplatků z městských zakázek.
Manipulovali výběrová řízení na městské zakázky.
Na důležité posty skupina dosadila své lidi, přes které vše realizovala.
Vydírání podnikatelů.
Tajné byty, šifrované telefony, divoké kokainové večírky.

Do všeho byl zapojen kontroverzní podnikatel Michal Redl, který byl spolupracovníkem uprchlého Radovana Krejčíře a byl mezi obžalovanými v kauze stamilionového podvodu. Soudu unikl jen na základě posudku o jeho nesvéprávnosti. Tomuto nesvéprávnému podnikateli přesto nic nebránilo stát se kmotrem v hnutí STAN, ostatně jeho otec byl v minulosti sponzorem STANu.

Anketa

Buď, anebo. Komu věříte?

hlasovalo: 3021 lidí

Europoslanec Polčák ze STANu se s nesvéprávným podnikatelem radil o personálním obsazení v důležitých pražských firmách a na magistrátu!

Ministr Gazdík popírá kontakty s Redlem, přesto vychází najevo, že spolu byli na dovolené a ke komunikaci používali šifrované telefony. Ptáte se proč? Také se ptám. Existuje uspokojivé racionální vysvětlení, proč politik používá ke komunikaci s podnikatelem šifrované telefony? Je spousta znepokojujících otázek, na které se odpovědi teprve dozvíme. Petr Gazdík by měl otevřít karty a co nejdříve všechny závažné pochybnosti vysvětlit, pokud je to vůbec možné vysvětlit.

Toto již není pochybením jednotlivce a je to již několikátá kauza hnutí STAN za půl roku.

Kdo vlastně řídí STAN? Je to Vít Rakušan, nebo nesvéprávný pan Redl, který ani nesmí vlastnit řidičský průkaz, aby ve svém stavu nezpůsobil dopravní nehodu? Věděl ministr Rakušan, že se v zákulisí strany pohybuje někdo tak kontroverzní, jako je Redl, který je v kontaktu se stranickými špičkami STANu?

Proč bývalý policejní prezident Švejdar podal žádost o rozvázání služebního poměru těsně po schůzce s Vítem Rakušanem, který v ten den ještě ani nebyl ministrem vnitra?

Proč ministr Rakušan včas nezasáhl, přestože byl informován dopisem od pražské političky Hany Marvanové o nekalostech na magistrátu pod vlajkou STANu? Co vše se muselo stát, aby konečně Vít Rakušan konal?

A ještě pro dokreslení toho, jak se STAN staví k celé kauze.
Můj kolega Patrik Nacher chtěl v pátek ve sněmovně zařadit bod k situaci v hnutí STAN, měl závažné informace ze čtvrtečního zasedání pražského zastupitelstva, které se sešlo právě kvůli této kauze. Šéf klubu STAN návrh na projednání vetoval se slovy „nevím, jestli bychom tu měli řešit samosprávy.“ K tomu není potřeba dalšího komentáře.

Ne, z toho se nevykecají, budeme trvat na důkladném prošetření celé kauzy. Vít Rakušan, předseda hnutí STAN, je ministrem vnitra a místopředsedou vlády. Místopředseda STAN, Petr Gazdík, je ministrem školství, mládeže a tělovýchovy. Ne, kauza není jen lokálním problémem, je to problém celého STANu a STAN je vládní stranou se silovým resortem. Premiér by se měl k situaci postavit čelem a vyřešit ji, jinak zasáhne celou vládu, navíc v době českého předsednictví v Radě EU.

Přátelé, vrátíme vám vaši naději a budoucnost!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie