Schillerová (ANO): Neexistuje země, která by na tom byla tak špatně s cenami energií

10.12.2023 20:14 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cenám energií.

Schillerová (ANO): Neexistuje země, která by na tom byla tak špatně s cenami energií
Foto: Reprofoto: FCB Andreje Babiše
Popisek: Tisková konference hnutí ANO - Aleš Juchelka, Alena Schillerová, Karel Havlíček

Vážení přátelé, v Kolumbii je právě teď 26 stupňů nad nulou přes den a 14 nad nulou v noci. S dvěma svetry od paní Pekarové se dá v pohodě do rána přežít. Věřím, že spousta rodin v Kolumbii skutečně vypíná topení, když je u nich růst cen energií druhý největší na světě. Neuvěřitelných 20 procent nahoru. A teď si představte, kdybyste teplomilnému Kolumbijci, který lomí rukama nad účtem za plyn a elektřinu, řekli, že u nás v České republice je růst cen 35 procent. A že teploty přes noc padají na -10. A že topná sezóna trvá 8 měsíců v roce.

Myslím, že by se zmohl jen na „¡Dios mío!”

Však si to představte. V Evropské unii ceny energií průměrně KLESAJÍ o 9 procent. Třetí nejhorší země na celém světě je Austrálie, kde to roste o 9 procent, druhá nejhorší je Kolumbie s 20 procenty a Česká republika i se svými Dukovany a Temelínem zdražuje o 35 procent. Někdo se tady v prosinci, lednu, únoru a březnu pořádně napakuje. A bude si cpát kapsy dál, dokud neskončí tahle neschopná, samolibá vláda.

Neexistuje na světě země, která by na tom byla tak špatně s cenami energií jako Česká republika, a i tak si Fialova vláda dovolí ještě lidem a firmám naložit poplatky za obnovitelné zdroje a energie, aby tím další rok ještě víc zdražily.

Nevím, jestli to všem dochází. Jsme na tom v energetické inflaci daleko hůř než země, kterou bez ustání sužují války guerill a drogových kartelů, a jejíž hospodářství je drasticky zasaženo klimatickou změnou. V tomto neštěstí má však Kolumbie přeci jen jedno štěstí. Nevládne jí Petr Fiala, ale svou „vysoce hodnotovou“ politikou trápí úplně jiný národ daleko za oceánem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

14:02 Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Vrběticím.