Schwarzenberg: KDU-ČSL by byla v koalici s Babišem v duchu svého hesla velice, ale velice klidná síla

25.07.2017 13:37

Komentář Karla Schwarzenberga na Facebooku

Schwarzenberg: KDU-ČSL by byla v koalici s Babišem v duchu svého hesla velice, ale velice klidná síla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg

Pan hejtman a senátor Čunek poskytl Novinkám.cz pozoruhodný rozhovor. Vyjádřil v něm přání povolební koalice mezi ANO a lidovci. Podle souvislostí je ale jasné, že by Strana lidová měla být v této koalici pod jeho vedením. Zároveň mluví o tom, že Babiš potřebuje silného partnera. To je samozřejmě možné, ale vyvstává pro mě otázka, jestli sotva desetiprocentní Lidová strana je silný partner, který by pro minimálně dvakrát silnější stranu ANO pod vedením Babiše mohl býti také partnerem rovnoprávným. Spíše mám dojem by Lidová strana byla v této koalici v duchu svého hesla velice, ale velice klidná síla.

V tomto rozhovoru se taktéž hovoří o homosexuálech. Každý má právo na své předsudky, nicméně když mluví o tom, že dle jeho názoru je sexuální orientace otázka volby, tak bych řekl: Bohudíky, mohli bychom i toto státem regulovat a měli bychom i partnery z příkazu nějakého úřadu, který by se s radostí tohoto úkolu ujal. Mně osobně se to ovšem příliš nezamlouvá.

Ale vážně řečeno, tyto věci jsou podmíněny hormony a dalšími, vývoj člověka ovlivňujícími faktory. Do jaké míry pak tam či onde můžeme výsledek označit za svobodné rozhodnutí, to by tedy byla zajímavá diskuse.

V obou zmíněných problémech ovšem neodpírám panu senátorovi Čunkovi svobodnou volbu jeho preferencí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…