Schwarzenberg: Když jde o podstatu věci, postaví se Britové do čelní řady a bojují

25.03.2018 16:03

Komentář na facebookovém profilu k tvrdým sankcím, které zavádí Velká Británie proti Rusku

Schwarzenberg: Když jde o podstatu věci, postaví se Britové do čelní řady a bojují
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Britové jsou starý obchodní národ. Jak známo, obchodovali a obchodují dodnes po celém světě, mají velmi úspěšné exportní hospodářství a pro výdělek jsou ochotni podnikat i velmi odvážné výpravy, o čemž svědčí celé novodobé dějiny Spojeného království. To je jedna stránka věci.

Pamatuji si, jak svého času právě Němci počítali, že je porazí, s tím, že jsou to pouze handlíři. Nicméně Britové jsou velmi tvrdí bojovníci, což také dokazují jejich dějiny, naposledy nejpatrněji za druhé světové války, kdy jeden čas stáli proti Hitlerovi a Mussolinimu sami, a nedali se. A zvítězili.

A taktéž byli ochotni obchodovat s Ruskem, se kterým měli intenzivní obchodní styky už v 16. století, především poté, když Ivan Hrozný dobyl Veliký Novgorod, tak s ním přes Balt čile obchodovali a jejich styky s Rusy jsou prastaré. Ale i ve vztahu k Rusku, když jde do tuhého, tak se nedají. A poté, co jim ruské tajné služby, zdá se, podruhé otrávily své bývalé agenty na území Velké Británie, tentokrát velmi nebezpečným jedem, kterým byli zasaženi i nic netušící běžní obyvatelé a jeden policista je kvůli následkům otravy stále hospitalizován, Velká Británie zavádí proti Rusům tvrdé sankce, otevřeně mluví o této vraždě a necouvne ani o centimetr.

Je to prostě sebevědomý národ s velkými dějinami, na které může být právem hrdý, a nezná přístup několika nám dobře známých národů, které se ihned, když se velmoc zakaboní, začnou uklánět a jednají v předklonu a teď ani neříkám z které strany.

Měli bychom se podívat na Anglii, o níž někteří tvrdí, že je oslabena a že už to není stará dobrá Anglie. Když jde opravdu o podstatu věci, tak se Britové postaví do čelní řady a bojují. Zaplať za to Pán Bůh, God save the Queen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Fiala měl dávno toho bezcitného cynika Novotného vyloučit

16:14 Kubisková (Přísaha): Fiala měl dávno toho bezcitného cynika Novotného vyloučit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řeporyjskému starostovi Pavlu Novotnému a jeho hrub…