Schwarzenberg: Nejde o stranický pohled, ale o lidská práva

25.02.2021 13:57

Komentář na facebookovém profilu k připravovaným sankcím vůči Rusku

Schwarzenberg: Nejde o stranický pohled, ale o lidská práva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Někteří lidé kritizují připravované zavedení sankcí vůči Rusku jako reakci na uvěznění Alexeje Navalného. Je samozřejmě legitimní, aby tento názor zastávali. Ale jeden z argumentů je přinejmenším podivný. Uvádějí, že Navalnyj je ruský nacionalista.

Jak už jsem se psal jinde, většina Rusů jakéhokoliv politického směru, se kterými jsem jednal, byli obyčejně více či méně nacionalisté, ostatně stejně tak tomu bylo poměrně dlouhou dobu i u nás. Je to taky pochopitelné, je to opravdu převelká země. Ovšem boj za lidská práva je pouze potom věrohodný, pokud se stavím za lidská práva také svého politického protivníka.

I kdyby Alexej Navalnyj byl nacionalista, nikomu to nedává právo nejprve se ho pokusit otrávit a když se to nepodaří, tak ho ihned po vyléčení v zahraničí a dobrovolném návratu do své vlasti zavřít. Musíme se za něj samozřejmě postavit, i když může být jiného politického smýšlení, než s kterým zcela souzníme. Zde nejde o stranický pohled, ale o lidská práva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…