Schwarzenberg: Úpadek politické kultury je opravdu strašný

30.06.2021 9:54 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k pomluvám konkurence v rámci předvolebních kampaní

Schwarzenberg: Úpadek politické kultury je opravdu strašný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec a bývalý ministr zahraničí Karel Schwarzenberg

Pan prezident v televizním rozhovoru prohlásil, že bude v podzimních volbách volit hnutí Ano. Je to zvláštní. Já si ho pamatuji jako předsedu Sociální demokracie. Teď tuto stranu, která je, přiznejme si, v kritické situaci, zcela opouští. Ve stejném rozhovoru také pravil, že předvolební koalice jsou podvod. Já nevím, jestli ta chvíle, ve které se koalice utváří je podstatou podvodu. Docela dobře si pamatuji na podvod na voličích, který se nazýval opoziční smlouva, kdy oba tehdejší rivalové, Zeman a Klaus, předváděli zuřivý předvolební boj, aby se po volbách ihned spojili. Je tedy docela zábavné, že Zeman mluví o podvodech na voličích.

Ale nepomlouvá jen prezident, nýbrž i premiér Babiš. Ten prohlásil, že s Piráty nebude nikdy spolupracovat, protože “u těchto lidí nemá pocit, že budou bojovat za svrchovaný stát“ a tvrdí, že mohou fungovat podle instrukcí ze zahraničí. Takové podezření je velice vážné a nemá-li pro to důkazy, je to nepřípustná pomluva, za kterou by měl být dokonce trestně stíhán.

Mně jdou Piráti dlouhodobě na nervy. Nezapomněl jsem, jak bezostyšně pomlouvali v minulé kampani Mirka Kalouska. Teď se jim děje totéž, a i jich se nyní musím zastat, neboť pokud budeme v České republice pomlouvat v takovém rozměru, bude to pro naší zemi katastrofa.

Rád bych tedy věděl, co pan Babiš míní tím, že Piráti nebojují za svrchovaný stát. Piráti jsou zastánci Evropské unie, to je jistě chvályhodné, ale na jednání premiérů EU jezdí často i premiér Babiš. Bohužel musím říci, že úpadek politické kultury je díky prezidentovi a premiérovi naší země už opravdu strašný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.