Schwarzenberg: Ve prospěch volební kampaně jedné strany republika utrpí velkou škodu

08.08.2017 6:32

Komentář čestného předsedy TOP 09 na Facebooku k odmítnutí migračních kvót

Schwarzenberg: Ve prospěch volební kampaně jedné strany republika utrpí velkou škodu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V rámci "Expedice neuhneme 2017" představovala TOP 09 svůj volební program v Únětickém pivovaru. Zúčastnili se čestný předseda Karel Schwarzenberg, místopředsedkyně Markéta Pekarová Adamová a poslanec Martin Plíšek

Novinami proběhla krátká zpráva, které si sotva někdo povšiml. Stálo v ní pouze, že na Slovensko dorazily dvě skupiny uprchlíků, dohromady necelé dvě stovky. Zajisté na Slovensku tento počet uprchlíků ani nezpozorují.

Má to ovšem jednu velkou výhodu. Slovensko, na rozdíl od České republiky, Maďarska a Polska, není na seznamu zemí, proti kterým nyní Evropská unie zahájila řízení v souvislosti s nepřijímáním uprchlíků, k čemuž se zavázali i ministři vnitra Visegrádské skupiny.

My jsme ovšem tohoto výsledku dosáhli tím, že ministr vnitra před časem prohlásil, že žádného uprchlíka do České republiky do voleb nepustí. Naši občané si ani neuvědomují, na jaké potíže jsme si tím do budoucnosti zadělali. Slováci to udělali mnohem inteligentněji. Je ovšem pravda, že toho času se tamní vláda nemusí obávat volebního výsledku. Jako kdyby mělo volby ovlivnit oněch dvě stě uprchlíků, kteří by k nám měli přijít.

Hrozné na tom je, že zde jen ve prospěch volební kampaně jedné strany republika utrpí velkou škodu. Během volební kampaně lze, byť obtížně, ještě pochopit, že ministr vnitra takové nesmysly vyřkne. Ovšem už neřekl, co bude dělat po volbách. Ale ještě horší bylo, že ani ministerský předseda, ani ministr zahraničí, kteří se patrně stanou oběťmi těchto voleb, se proti tomu nepostavili. Ministr zahraničí musel vědět, jak tento postoj naší republice uškodí. A musel to vědět i předseda vlády. Ani jeden se však na toto plácání neozval. Je to naprosto nezodpovědné jednání, náš stát na to doplatí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Už i Evropský účetní dvůr varuje před dopady Green Dealu

15:06 Okamura (SPD): Už i Evropský účetní dvůr varuje před dopady Green Dealu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke Green Dealu.