Sdružení Mostečané Mostu: Rozpad koalice nás nepřekvapil, Zelenka je despotický

13.09.2015 18:37

Sdružení Mostečané Mostu (SMM) nebylo překvapeno jednostranným vypovězením koaliční smlouvy Severočechy Most, přesněji panem Jiřím Zelenkou, jenž tímto klubem zastupitelů vládne.

Sdružení Mostečané Mostu: Rozpad koalice nás nepřekvapil, Zelenka je despotický
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Tento zastupitel, který se denně nechává slyšet, že jenom on vládne Mostu a jenom on v Mostě rozhoduje, provádí rozhodnutí tak, aby výsledek vyzněl vždy v jeho prospěch. Občané města jej naprosto nezajímají. Když s jeho despotickým řízením bez známky politického kompromisu a jakékoliv politické kultury nesouhlasili koaliční partneři, vypověděl koaliční smlouvu, aniž by jim cokoliv předem sdělil.

Zelenka nařizuje zastupitelům (kteří se jej až panicky bojí) přijímat rozhodnutí, která slouží především jemu. Několik příkladů: Zatímco občané platí za parkovací místo 4 500 korun za rok, Zelenka má u své Jungle arény vymezená parkovací místa za pouhých 400 korun za rok. Zatímco u ostatních objektů Zelenky se za parkování neplatí vůbec nic, on prostřednictvím zastupitelů zavádí další a další parkovací automaty ve městě. Zelenka přikázal Technickým službám města Mostu snížení rozpočtu o nesmyslné a vymyšlené částky (což je vidět na každém kroku ve městě – kvalita péče o veřejné plochy šla dolů, přibývá nepořádek, vázne sekání trávy atd.) a mládežnickému sportu (což vede k nutnosti vyhlášení zvláštních opatření, aby se finance zase pracně vracely zpět), ale také k tomu, že je Zelenka připraven zrušit středisko vrcholového sportu pro děti a mládež – Fotbalovou akademii Josefa Masopusta, která vychovává stovky malých fotbalistů). Posledním kouskem Zelenky byla snaha prosadit snížení daně z nemovitosti pouze podnikatelům. Řadoví občané by tak platili stále stejně, ale pan Zelenka by ušetřil 50 procent! Když s tímto koaliční partneři nesouhlasili, byla s nimi spolupráce ukončena.

Sdružení Mostečané Mostu, které se po komunálních volbách umístilo na druhém místě (v zastupitelstvu má deset mandátů), je připraveno podílet se na nové koalici. Vyzýváme proto slušné politické strany a politická hnutí, vyzýváme všechny slušné zastupitele, kteří nechtějí plnit despotická rozhodnutí jedince, ale jsou připraveni na poctivou práci ve prospěch města Mostu a jeho občanů, aby se připojili k vytvoření nového vedení našeho krásného 66tisícového města – druhého největšího v Ústeckém kraji.

Klub zastupitelů zvolených za Sdružení Mostečané Mostu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…