Seďa (ČSSD): Armáda je řízena "ideologicky"

26.11.2022 12:28 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k čtyřem základním problémům Armády ČR

Seďa (ČSSD): Armáda je řízena "ideologicky"
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Armádní shromáždění proběhlo jako obvykle se stejnými problémy jako před lety. Já jsem dlouhodobě kritizoval čtyři základní problémy AČR. Tím prvním je stárnutí vojáků. Tím druhým vysoký počet a špatná struktura hodností. Tím třetím "afganizace" armády a neochota posílit obranyschopnost naší země. Tím čtvrtým netransparentní nákupy vojenské techniky a vojenského materiálu.

Současné MO a AČR je "černou dírou", protože nestojí na spravedlnosti, odbornosti a morálce. Je řízena "ideologicky" a za pomocí lobbistických skupin, které spolu navzájem soupeří a zneužívají svá postavení.

Pokud chce NGŠ zlepšit situaci, pak musí konat a podívat se mimo jiné na připravenost ČR k obraně státu. Nejde totiž pouze o vojenskou techniku, ale i o stav českého zbrojního průmyslu, ochranu obyvatel či o funkčnosti plánů na mobilizaci. Na tohle bylo třeba myslet v době "boje proti terorismu", a ne v době, kdy v přímém přenosu vidíme, jak se vede válka na Ukrajině a jaké reálné hrozby hrozí České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

20:03 SOCDEM: Digitální švarcsystém křiví pracovní trh, změnu musíme provést sami

Mohou se lidé, pracující pro online platformy, domáhat svých práv? Tuto otázku si kladou nejenom kur…