Seďa (ČSSD): Co na to odbory?

01.08.2022 19:58 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k rozhodnutí vlády o nezvýšení minimální mzdy

Seďa (ČSSD): Co na to odbory?
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Současná antisociální vláda rozhodla, že nenavýší minimální mzdu, přestože inflace atakuje 20 procent. Je chybou všech předchozích vlád, že nerozhodla o automatickém navyšování minimální mzdy, tak jak tomu je například u penzí. Důvodem tehdy byla skutečnost, že byla strašně nízká minimální mzda, a tudíž jakákoliv automatizace by vedla k zabetonování toho stavu. Což tehdy nechtěla odborová centrála a ani ČSSD.

Sociální demokracie vždy usilovala a konala tak, aby minimáýlní mzda rostla. Současná vláda hodlá tuto automatickou valorizaci zavést, tudíž dnes nechce navyšovat minimální mzdu. Zaměstnanci by si měli konečně uvědomit, které politické strany hájí jejich zájem a které se tak pouze tváří. Bude ostudou české politiky, jestli penze budou překračovat minimální mzdu. To je absolutně demotivační, protože od minimální mzdy se odvíjejí i mzdy ostatní. Co na to odbory?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …