Seďa (ČSSD): Moderní společnost nemůže ženu vytlačit jen do úlohy matky a hospodyňky

07.03.2016 17:52

Sociální demokraté si každoročně připomínajíí Mezinárodní den žen. Například na uherskohradišťsku a uherskobrodsku každoročně navštěvují DPS, penziony a Domovy pro seniory.

Seďa (ČSSD): Moderní společnost nemůže ženu vytlačit jen do úlohy matky a hospodyňky
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Moderní a vyspělá demokratická společnost si uvědomuje, že nemůže ženu vytlačit jen do úlohy matky a hospodyňky. A to nejen proto, že v západní společnosti sílí vědomí důstojnosti jednotlivce a neustále se usiluje o rovnoprávné postavení žen, včetně jejich podílu na správě věcí veřejných.

Mezinárodní den žen je mezinárodně uznávaný svátek, který vznikl na paměť stávky newyorských švadlen v roce 1908. A protože si MDŽ prosadily sami ženy, o to je důležitější.
Přesto často slyšíme, že je to svátek přežitý, že jej bývalý režim zneužil k politickým účelům. Dokonce řada pravicových politiků žádala a žádá o jeho zrušení. Přitom otázky rovnosti, svobody, solidarity či participace občanů jsou součástí programu každé politické strany.

A vždy je důležité, aby se teoretické myšlenky realizovaly v praktické politice a aby byly součástí společenského dění. Nejinak tomu je i v případě vztahu mužů a žen. Proto si řada politiků uvědomuje stíženou pozici ženy pro vstup a vlastní realizaci ve veřejném životě.

Zítřejší MDŽ je třeba si připomínat nejen jako svátek emancipace žen ve společnosti, ale i jako poděkování za jejich starostlivost a lásku ke svým bližním. A také za jejich poctivou a často nedoceněnou práci pro naši zemi, obec a rodinu. A toto poděkování by mělo být spojeno již tradičně s květinou. Takže milé dámy k Vašemu svátku přeji hodně lásky, štěstí, zdraví, osobní i rodinné pohody a hodně pracovních úspěchů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.