Seďa (ČSSD): Musíme získat čas do doby, kdy bude vakcína

01.04.2020 15:38

Komentář na facebookovém profilu k současným karanténním opatřením.

Seďa (ČSSD): Musíme získat čas do doby, kdy bude vakcína
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Bývalý poslanec Antonín Seďa (ČSSD)

Možná, že by vláda měla říci lidem pravdu, proč se přijímají tyto omezující opatření a proč se prodlouží nouzový stav v zemi. Důvody jsou vlastně dva. Tím prvním je zabrzdit rozsah pandemie v čase, aby naše zdravotnictv nezkolabovalo tak, jak se to stalo v severní Itálii. Tím druhým důvodem je získat čas do doby, kdy bude vakcína. Je to logický postup, protože existují studie, které dokládají, že se nakazí cca 70% obyvatel. Drtivá většina získá protilátky vůči koranoviru po vyléčení nemoci, která probíhá jako chřipka. Problém je u občanů, kteří mají dlouhodobé zdravotní problémy a omezenou imunitu. Další komplikace spočívá v tom, že COVID-19 má několik druhů, které zřejmě působí na organismus odlišnými příznaky napadení. Také je otázkou, zda tak jako v případě běžných chřipek, nebude do budoucna důležitá prevence či očkování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce