Seďa (ČSSD): Nekompetentnost vedení ohrozí dopravní obslužnost kraje

06.05.2019 9:10

Po kritice "levicové" krajské koalice v letech 2012 až 2016 se ukazuje na nekompetentnost současné pravicové koalice ve Zlínském kraji.

Seďa (ČSSD): Nekompetentnost vedení ohrozí dopravní obslužnost kraje
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Bývalý poslanec Antonín Seďa (ČSSD)

Pravicová krajská koalice ve složení KDU-ČSL, ANO 2011, STAN a ODS před nedávnem tvrdila, jak zvýší dopravní obslužnost a kvalitu veřejné přepravy ve Zlínském kraji. Občané ji zatleskali a již se těšili na dalších 10 let kvalitnějšího a dostupnějšího cestování. Nicméně veřejné řízení napadla společnost Bus Line LK z důvodu diskriminace v zadávacích podmínkách a Úřad pro hospodářskou soutěž (ÚHOS) tendr nakonec zrušil.

Nedojde tudíž ke zlepšení veřejné dopravy, naopak mohou nastat komplikace a přepravní provizorium. Kraj bude muset, zřejmě zadávacím řízením bez uveřejnění urychleně zajistit dopravce k obsluze svého území a to od prosince 2019 do září 2020. A je otázkou za jakou cenu, v jakém rozsahu a v kvalitě. Tento zpackaný tendr ukazuje na nekompetentnost vedení kraje a zároveň na plýtvání s veřejnými prostředky. Po dobu provizoria se budou muset měnit  dříve domluvené jízdní řády, nenavýšení počtu obslužných kilometrů způsobí komplikace dopravcům a jejich zaměstnancům. A také se ukazuje, že dříve vedená kritika pravicové opozice vůči minulému vedení kraje, byla spíše, jak rád tvrdí A.Babiš  „účelovkou“.

Rozhodně bych nehovořil o nekompetentnosti vedení Zlínského kraje, pokud by zrušení tendru bylo jedinou chybou. Ale i ukvapená a v současnosti stále nedomyšlená výstavba nové krajské nemocnice a zejména netransparentnost jejího financování podporuje moje tvrzení.

Opravdu je škoda, že nedojde k avizovanému zvýšení dopravní obslužnosti či ke zvýšení komfortu veřejné přepravy. A je škoda, že široká veřejnost není seznamována s relevantními informacemi kolem krajského zdravotnictví. Především z důvodu stability personálu.

Otázkou je, jak dlouho bude trpět nekompetentnost současného vedení ZK široká veřejnost.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.