Seďa (ČSSD): Nevýhodná smlouva mezi spolkem Chřibák a panem Mynářem není můj problém

14.10.2019 17:33

Kommentář na facebookovém profilu k šíření e-mailů o dotacích pro prezidentova kancléře Vratislava Mynáře

Seďa (ČSSD): Nevýhodná smlouva mezi spolkem Chřibák a panem Mynářem není můj problém
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Bývalý poslanec Antonín Seďa (ČSSD)

Údajně se množí emaily, šířící záměrně divnou fabulaci kolem dotací pro prezidentova kancléře Vratislava Mynáře. Proto sděluji základní informace, které si z daného případu pamatuji.

Městys Osvětimany a spolek Chřibák mě požádal o pomoc při stavbě turistické ubytovny. V té době byla nezaměstnanost v této obci přes 20% a projekt byl podpořen vedením obce. O žádném Vratislavu Mynářovi nepadlo ani slovo a já jsem s ním za své působení v poslanecké sněmovně nikdy nehovořil ani nejednal. V té době sice existovalo tolik kritizované "porcování medvěda", nicméně tehdy již za jasně stanovených pravidel. O tyto pravidla jsem se zasadil i já svojí kritikou bývalého rozdělování peněz ze státního rozpočtu. Takže žádost sdružení Chříbák a městyse Osvětimany byla tehdy zapsána na Ministerstvu financí a dostala ISPROFIN (registrační kód žádosti o dotaci, který zajišťoval, že žádost o státní dotaci splňuje všechny podmínky MF). Protože tato žádost, tak jak mnohé jiné, dotaci přímo od MF nedostala, bylo na poslancích, zda tuto žádost podpoří či nepodpoří. To, že jsem tuto žádost načetl mimo další žádosti na plénu poslanecké sněmovny ukazuje, že jsem se o svůj region staral. Poslanci svým hlasováním na plénu sněmovny tuto dotaci podpořili. Nakonec vznikl současný Penzion Malovaný, který zaměstnává i s dalšími sportovišti a restaurací desítky lidí. To, co vzniklo jako vztah mezi spolkem Chřibák a firmami kolem pana kancléře bylo několik let po přidělení této dotace. A za to mě prosím neobviňujte.

Konat měly orgány, které měly plnění či neplnění dotačních podmínek sledovat. Což zřejmě nedělaly. Dnes penzion nikdo neodnese a to, že existuje nevýhodná smlouva mezi spolkem Čhřibák a panem Mynářem není můj problém. Naopak jsem po dotazu médií sdělil, že bude jen dobře, když MF i orgány činné v trestním řízení prověří jak splnění dotačních podmínek ze strany spolku Chřibák, tak další podezření. Mimo jiné, já osobně jsem byl a stále jsem velkým kritikem pana Vratislava Mynáře a docela mě uráží mediálně vedená spojitost mezi mojí osobou a kancléřem. Opakuji, nikdy jsem nemluvil a nejednal s panem Mynářem. A o dotaci pro spolek Chřibák vůbec ne. To jsem jednal pouze se starostou městyse Osvětimany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

10:14 Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bezpečnosti a sebevědomí ČR.