Seďa (ČSSD): Opět lži a faleš

23.03.2023 20:33 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k transformaci České pošty

Seďa (ČSSD): Opět lži a faleš
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Opět lži a faleš ze strany vládní koalice. Teď chce urychlit "reorganizaci" České pošty. Pominu-li, že tato transformace má stát 8 miliard korun (tyto peníze by stačily na stabilizaci firmy na deset let), že dojde k zrušení 300 poboček a k propouštění zaměstnanců. Pak se zajisté zhorší kvalita a dostupnost veřejných služeb.

Ovšem základ je chystaná privatizace České pošty. Ta se nejprve rozdělí na část, která je potřebná pro stát (bude financována na základě objednané služby). A na druhou část, akciovou společnost, která bude zajišťovat logistiku a poštovní služby.

Přitom záchrana všech poboček i firmy jako takové je na stole. Vytvořit z pošty státní banku, která by spravovala penze a veškeré finance státu, státních a veřejných institucí se stanovenou mírou zisku, která by pokryla "ztrátovou" část České pošty. Ale to by pak nedošlo k privatizaci a odkupu nějakou soukromou bankou. A o to české pravici jde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích