Seďa (ČSSD): Opoziční práce teď bude velmi důležitá

13.04.2018 5:35

Od samého počátku jsem přesvědčen, že A .Babiš tahá všechny demokratické strany za nos. On prostě chce vládnout sám a udělá pro to cokoliv.

Seďa (ČSSD): Opoziční práce teď bude velmi důležitá
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Zdá se, že český politický poker pokračuje. A.Babiš konečně může vyjednat svoji toužebně očekávanou vládu svého politického hnutí. A aby získala konečně podporu většiny poslanců, stačí mu k tomu hlasy dříve dohodnuté parlamentní většiny. Vždyť již v minulosti se jak představitelé KSČM, tak SPD vyjádřili, že za programové a já přidávám, i personální ústupky, podporu premiérovi Babišovi dají. Vlastně je spojuje to věčně „omílané“ makání pro občany České republiky. Mají k tomu dokonce svolení M.Zemana, toho expremiéra, který před lety bojoval s komunisty o levicové voliče. A i poslanecký klub ANO 2011 zabouchl svojí neutuchající podporou premiéra v demisi pootevřené dveře od jiných možností povolebních koalic.

Z tohoto pohledu je dobře, že sociální demokracie ukončila vyjednávání o vládě, kde by nejen hrála druhé housle, ale kde by měla zároveň nasazenu psí hlavu nenapravitelné politické vyžírky. Proto mne překvapuje nerealistický a poněkud málo pochopitelný návrh z dílny KDU-ČSL, vytvořit duhovou koalici z demokratických politických stran. Odvážná to myšlenka, která však postrádá podmínku nutnou a to tolik potřebných 101 hlasů. Přece autoři nemohli předpokládat, že jim v tomto úsilí bude pomáhat V.Filip a T.Okamura. Ti, přece již za svoji podporu třicet stříbrných dostali, a to v podobě funkcí v poslanecké sněmovně.

Člověk nemusí být zarytým demokratem, aby nechápal, že se k moci dostaly tři protestní strany. Strany, které kritizují polistopadový režim, dokonce i naše členství v NATO a v EU či parlamentarismus, jako takový. Prostě stát chtějí řídit jako svoji firmu, a to bez ohledu na mínění opozice či široké veřejnosti. Ta svojí většinou prozatím mlčí, protože se naší ekonomice daří a protože A.Babiš budí zdání, že nachází peníze pro své falešné sliby. Ale již dnes je otázkou, v jaké konečné podobě a pro které voličské skupiny nakonec budou zákony určeny. Ale pro poslance ANO 2011, KSČM a SPD je přece důležitější, že konečně makáme.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

23:07 Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.