Seďa (ČSSD): Pan senátor Valenta se nejen mýlí, ale především ohrožuje demokracii v zemi

23.09.2017 8:39

Zřejmě jsem uhodil hřebíček na hlavičku. Ale já se útokům pana senátora Valenty bránit umím a budu. Oligarchizace politiky a naší společnosti škodí a ohrožuje demokracii v naší zemi.

Seďa (ČSSD): Pan senátor Valenta se nejen mýlí, ale především ohrožuje demokracii v zemi
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Bývalý poslanec Antonín Seďa (ČSSD)

Je vidět, že ležím panu senátorovi Valentovi v žaludku. Ani se nedivím, protože jsem nikdy neskákal a skákat nebudu, jak on píská. To, že jsem v zastupitelstvu města od roku 1994 není opravdu zásluha tohoto miliardáře, který za peníze z hazardu „uplácí“ voliče. Ne milodary, ale systematická pomoc města a státu pomůže lidem. Jako podnikatel nemůžete pochopit utrpení těch, kteří ztratili zaměstnání, kteří si nemohou dovolit zdravotnickou péči v zahraničí. Proč jste dlouho il v daňovém ráji, proč vaše firmy existují v daňových rájích, proč se soudíte o miliardy se státem, který máte, jako senátor zastupovat.

Já na rozdíl od vás jsem pracoval nejen pro občany města, ale i pro občany tohoto   regionu a státu. Je zřejmé, že se v pohledu na život i na službu veřejnosti neshodneme. Já se za svoji práci stydět nemusím, opravdu jsem nezbohatl ani na hazardu, ani na neštěstí jiných. Ale pro připomenutí. Jako poslanec jsem předložil návrh zákona, kterým bývalé kasárna i výcvikový prostor Rochus přešel na město Uherské Hradiště. Byl jsem to já, který napomohl přestavbě bývalých kasáren na vzdělávací zónu a bydlení, včetně financování. Byl jsem to já, kdo zabezpečil finance na řadu investičních akcí ve městě i v regionu. A to bez ohledu na to, že se dnes tímto pyšní někdo jiný. Mohu vás ujistit, že jsem se za svoji práci nikdy nestyděl.

Velmi dobře si vzpomínám na vyhrožování mé osobě i rodině kvůli korunovému pronájmu Městského fotbalového stadionu. Možná, že by bylo vhodné, aby se konečně orgány činné v trestním řízení začali zaobírat řadou investičních akcí ve městě. To se týká i rozdělení projektu Rochus Parku na tři samostatné projekty. Vy jako podnikatel, který z jedné koruny vždy dostane dvě přece víte, jak to bylo. Proto hájíte projekt, který měl podpořit vaše podnikání. Tak jako vaše dlouholeté legislativní úsilí ve prospěch hazardu, tak další aktivity ukazují, že vždy hrajete ve svůj prospěch. Sociální demokraté neustoupí vašemu nátlaku a vaší politice cukru a biče. Já mám na rozdíl od vás svědomí čisté. A opravdu s vámi soutěžit nehodlám. Tak daleko bych opravdu klesnout nechtěl. A to jak morálně, tak lidsky.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…