Seďa (ČSSD): Politická korektnost nevyřeší základní problémy světa

18.05.2021 10:46

Západní politici se velmi často utápí v politické korektnosti, namísto toho, aby využili znalostí a argumentů odborníků, popisující skutečné příčiny problémů dnešního světa.

Seďa (ČSSD): Politická korektnost nevyřeší základní problémy světa
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Módní vlna ekologizace společnosti, zahrnující uhlíkovou neutralitu, elektrizaci a bezemisní průmysl je zajisté cestou k ochraně životního prostředí. Nicméně sama o sobě má také problémy s požadavky na vyšší spotřebu elektrické energie či na likvidaci nebezpečného odpadu. To, co je podstatné je skutečnost, že vyspělá Evropa tímto stejně svět nezachrání.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 18.5.2021)

3%
hlasovalo: 17046 lidí

Politická korektnost, tolik oblíbená u západních demokratických politiků, skutečné problémy lidstva nejen nevyřeší, ale ještě tyto problémy skrývá. Pokud v Evropě za posledních 50 let vzrostl počet obyvatel o necelých 6%, a to povětšinou migrací z jiných koutů světa, pak například v Africe vzrostl počet obyvatel o 40%. Podobná situace je i v řadě asijských států. A to navzdory ozbrojeným konfliktům a válkám. Tento obrovský růst lidstva znamená vysávání současných zdrojů a ekologickou devastaci již tak zničené krajiny.

Je správné, že OSN a vyspělé státy světa vydávají miliardy dolarů na potravinovou a lékařskou pomoc rozvojovým zemím. Nicméně pokud se nezmění reprodukční chování v těchto státech, boj o životní prostředí, zdroje a o vlastní existenci se přesune do Evropy.

Je třeba odložit politickou korektnost a rozvojovou pomoc zaměřit dvěma směry. Tím prvním je osvěta pro používání antikoncepce a její dodávky v rámci rozvojové pomoci. Tím druhým je podpora zemědělství a ekologického využívání zdrojů.

Politici na všech úrovních musí přijmout požadavek na udržitelný život a tento požadavek je nutno adresovat těm, kteří takto nežijí. Politická korektnost musí jít stranou, protože je alibistické a lidsky neúnosné spoléhat na rozličné epidemie, války či násilné konflikty. Řešení k záchraně naší planety existuje, ale rozhodně to není cesta k sebezničení. A je třeba, aby se skutečné problémy lidstva řešily. Neřešené problémy totiž přináší problémy další. Například odpady, které ničí pitné zdroje, půdu, oceány i ovzduší.

Převzato z Profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.