Seďa (ČSSD): Politická korektnost nevyřeší základní problémy světa

18.05.2021 10:46

Západní politici se velmi často utápí v politické korektnosti, namísto toho, aby využili znalostí a argumentů odborníků, popisující skutečné příčiny problémů dnešního světa.

Seďa (ČSSD): Politická korektnost nevyřeší základní problémy světa
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Módní vlna ekologizace společnosti, zahrnující uhlíkovou neutralitu, elektrizaci a bezemisní průmysl je zajisté cestou k ochraně životního prostředí. Nicméně sama o sobě má také problémy s požadavky na vyšší spotřebu elektrické energie či na likvidaci nebezpečného odpadu. To, co je podstatné je skutečnost, že vyspělá Evropa tímto stejně svět nezachrání.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 18.5.2021)

3%
hlasovalo: 17046 lidí

Politická korektnost, tolik oblíbená u západních demokratických politiků, skutečné problémy lidstva nejen nevyřeší, ale ještě tyto problémy skrývá. Pokud v Evropě za posledních 50 let vzrostl počet obyvatel o necelých 6%, a to povětšinou migrací z jiných koutů světa, pak například v Africe vzrostl počet obyvatel o 40%. Podobná situace je i v řadě asijských států. A to navzdory ozbrojeným konfliktům a válkám. Tento obrovský růst lidstva znamená vysávání současných zdrojů a ekologickou devastaci již tak zničené krajiny.

Je správné, že OSN a vyspělé státy světa vydávají miliardy dolarů na potravinovou a lékařskou pomoc rozvojovým zemím. Nicméně pokud se nezmění reprodukční chování v těchto státech, boj o životní prostředí, zdroje a o vlastní existenci se přesune do Evropy.

Je třeba odložit politickou korektnost a rozvojovou pomoc zaměřit dvěma směry. Tím prvním je osvěta pro používání antikoncepce a její dodávky v rámci rozvojové pomoci. Tím druhým je podpora zemědělství a ekologického využívání zdrojů.

Politici na všech úrovních musí přijmout požadavek na udržitelný život a tento požadavek je nutno adresovat těm, kteří takto nežijí. Politická korektnost musí jít stranou, protože je alibistické a lidsky neúnosné spoléhat na rozličné epidemie, války či násilné konflikty. Řešení k záchraně naší planety existuje, ale rozhodně to není cesta k sebezničení. A je třeba, aby se skutečné problémy lidstva řešily. Neřešené problémy totiž přináší problémy další. Například odpady, které ničí pitné zdroje, půdu, oceány i ovzduší.

Převzato z Profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

životní úroveň

Dobrý den, pane Juchelko. Zajímá mě jedna věc. máte nějaký plán, jak zvýšit životní úroveň občanů ČR?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Odmítám šmírování lidí ze strany státu

7:17 Rajchl (PRO): Odmítám šmírování lidí ze strany státu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu ODS hlásit úřadům každý převod částky, přesa…