Seďa (ČSSD): Přívětivý a otevřený městský úřad

13.07.2018 11:49

Je třeba jasně stanovit, že úředníci i zastupitelé města jsou tu pro občany a ne naopak. Dlouholetá arogance moci v podání současné radniční koalice tomuto nepomáhá a občané Uherského Hradiště to pociťují. Tohle je třeba změnit.

Seďa (ČSSD): Přívětivý a otevřený městský úřad
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Bývalý poslanec Antonín Seďa (ČSSD)

Město by mělo být naším společným domovem, proto i Městský úřad se musí stát službou pro občany a musí otevřít dveře každému názoru. Program rozvoje města je strategickým dokumentem, jehož naplňování slouží každoroční rozpočet města. A ten by měl být významným nástrojem k prosazení oprávněných zájmů občanů města. Že tomu v minulosti často nebylo, není vinou opozice. Naopak, my na základě znalostí a zkušeností, co občané opravdu chtějí a potřebují, zajistíme zdroje k financování nutných investičních akcí. A ty využijeme na 100% a ne na 43%, jak je tomu dnes u stávající radniční koalice. Chceme změnit tvář MěÚ v servisní, informační a přívětivé prostředí, které bude občanům města nápomocno při řešení jejich každodenních problémů. Cestou je nejen zlepšení komunikace či opravdové zapojení občanů do rozhodovacích procesů, ale i větší podpora spolkům, příspěvkovým organizacím a neziskovému sektoru. Pomocí strategického plánování hodláme zreálnit Strategický plán rozvoje města tak, aby byly řešeny základní koncepční problémy Uherského Hradiště.

Základní prioritou jsou kvalitní a dostupné veřejné služby, dobudování potřebné infrastruktury v městských částech, zklidnění dopravy a zlepšení životního prostředí.

Je nutno zefektivnit pronájmy a zlepšit využití doposud neobsazených nemovitostí města, opravit chodníky, parkoviště či městské komunikace. Nemusí se zbytečně utrácet vysoké částky za projekty, které pouze zatěžují městský rozpočet a nakonec končí v šuplíku. Je nutno více plánovat a strategicky myslet. Pro nás je důležitá aktivita občanů a jejich zájem o své okolí. Proto nám pomozte konečně vymést špačky z našeho krásného a historického města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…