Seďa (ČSSD): Sociální demokraté jsou zárukou zvyšování životní úrovně obyvatel

05.08.2017 21:42

ČSSD je jedinou politickou stranou, která za svých vlád zvyšovala životní úroveň občanů. Je paradoxem, že vždy musela napravovat chyby a škrty pravicových vlád.

Seďa (ČSSD): Sociální demokraté jsou zárukou zvyšování životní úrovně obyvatel
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Bývalý poslanec Antonín Seďa (ČSSD)

ČSSD se nemusí stydět za své působení ve vládě, protože nejen prosadila 85% svých priorit do Programového prohlášení vlády, ale i drtivou většinu prosadila. Naší snahou není pouze napravovat chyby předchozích pravicových vlád, ale zvýšit solidaritu a spravedlnost v rámci přerozdělování národního produktu tak, aby z hospodářského růstu měli užitek všichni občané.

Naším cílem je trvale udržitelný vývoj naší společnosti spojený se zvyšováním životní úrovně našich obyvatel. Nejde pouze o pravidelnou a zvýšenou valorizaci penzí, ale zejména zvyšování minimální mzdy, zvyšování platů ve státní a veřejné správě a tlak na zvyšování mezd v podnikatelské sféře. Bez zvyšování osobní spotřeby se nepodpoří ani naši živnostníci, naše zemědělství a náš průmysl. Sociální demokraté kladou důraz i na zachování kvality a dostupnosti veřejných služeb, zejména zdravotní péče a školství.

Jak hovoří Národní zpáva Social Watch 2017, je třeba posílit boj s příjmovou chudobou, s nerovným odměňováním, lichvou a obchodem s bagatelními dluhy a také s byznysem s chudobou v podobě rozličných ubytoven a nevyhovujícího bydlení. Naší cestou zvýšení příjmů domácností, moderní a cílený sociální systém a solidární daňový systém, umožňující podporu těm, kteří se ne vlastní vinou dostali do příjmové chudoby a na okraj společnosti.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.